De bedste nye bøger fra maj for de 7-10 årige

09.06.22
Stjålne kattekillinger, der skal findes. Ufoer gennem tiden. Danmarks nye fodbold darling, Mikkel Damgaard, campingferie og selvfølgelig lidt kærlighed. Det og meget mere, er der jeg bringer til dig i denne måned. Læs det før din nabo!

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Herunder kan du læse om og bestille et udvalg af de bedste nye bøger. 

Detektivaspirant Nora er medlem af Dyrenes Detektivbureau. Sammen med den pensionerede mesterdetektiv Carl Berner og den hyperaktive mink Mirja efterforsker hun sager om dyr i den lille by Nordlund.
I "Kattetyven" forsvinder en nuttet killing, og der ligger et større plot bag, som Nora må opklare. I "Den forgiftede hval" bliver hvalen Henny syg, og det er op til Dyrepatruljen at afsløre, hvem der har smidt affald i havet.

Illustreret fagbog om ufoer med historisk oversigt over de forskellige syn og genstande på himlen, som er spottet gennem tiden. Bogen er inddelt i tidsperioder. Den starter helt tilbage i oldtiden og har derpå et kapitel med hvert årti fra 1940'erne til 1990'erne og til sidst det 21. århundrede samlet. Hvert årti indeholder flere korte historier, som kan læses uafhængigt af hinanden. Det er beretninger om observationer, forskning og fantasifulde teorier, fx Bigfoot, kometen Hale-Bopp, Men in Black og Roswell-hændelsen. Bogen er opbygget af små historier om ufoer og mange tegninger. 

I "Costa del Nedtur" skal Joanna på ferie med sine forældre - camping tæt på deres hjem. Inden ferien er tingene gået skævt mellem Joanna og hendes veninder. På Insta følger Joanna med i, hvad veninderne laver, mens hun er væk. Det er svært, og det bliver ikke bedre, da mor og Joanna må blive boende på campingpladsen da ferien er slut. Hvorfor kan de ikke flytte hjem til far, og hvad gør man lige, når ens veninde stjæler den dreng, man er forelsket i? I anden bog om Joanna:  "Kærlighed og andre katastrofer" er bor hun stadig på campingpladsen. Med  nye veninder er hendes hverdag igen blevet god indtil kommunen finder på, at campingpladsen skal lukke. Heldigvis laver Joanna og veninderne en plan, der skal redde campingpladsen. Og så er der Mika med guitaren, som er begyndt at komme på campingpladsen og fylder Joannas mave med sommerfugle. Kan han blive hendes eller vil Joanna endnu en gang miste en dreng til en veninde? 
To gode og sjove bøger, der handler om hverdagsliv, veninder, mobning og den første kærlighed.

God fornøjelse!