De bedste nye bøger fra oktober for de 0-2 årige

Nu kan de mindste læse om farver, tal og følelser med Cirkeline og Mumitrolden, der er også gode nyheder med Gurli Gris, Alfons og hunden Plet, samt flere andre flotte og farverige bøger om indkøb, bier og livet i havet.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her har kan du se et udvalg af de bedste nye bøger. 

Du kan bestille bøgerne fra listen sidst i artiklen. 

Denne måned byder på en god samling bøger med Cirkeline, Alfons og Mumi som er kendte og elskede figurer fra den skandinaviske børneboggskat. Hunden Plet er også en klassiker der i år kan fejre 40 års jubilæum og som mange forældre sikkert husker fra deres egen barndom. 

Desuden nyt med en nyere billedbogsstjerne, nemlig tv-grisen Gurli:

"Gurli Gris' store billedordbog" og "Gurli Gris får besøg af lægen: gode vaner, håndvask og helbred" og "Gurli Gris på mudderfestival"

Denne tv-gris behøver ikke nærmere introduktion. Følg med Gurli Gris rundt i forskellige situationer og lær ord. En anden aktuel Gurli handler om at være på mudderfestival og en om helbred og håndhygiejne. 

"Haps!" og "Bzzz!"

To fine, kvadratiske papbøger om dyr og naturens kredsløb. "Bzzz!" handler om en lille bi, der er på jagt efter en smuk blomst fuld af saft. Den forveksler de forskellige dyr med blomster, så dyrene sender én efter én bien videre. Til sidst hører den lille bi en anden bi kalde, og de deles om en smuk blomst fuld af saft. I "Haps!" får man et indblik i hvad dyr, der lever i havet, spiser.

"Vi køber ind ved bageren", "Vi køber ind på markedet", "Vi køber ind i boghandlen" og "Vi køber ind i supermarkedet" 

Fire skønne papbøger om indkøb i serien: "Vi køber ind...", hvor man skal med dyrene på indkøb hos boghandleren, i supermarkedet, hos bageren eller på markedet. Flotte og farverige illustrationer,  og små findeopgaver da man skal hjælpe med at finde de rigtige ting ud fra den indkøbsliste, som er forrest i bogen, hvor tingene er vist med illustrationer. 

"Ræv kører bil"

Susanne Strassers rammer altid plet med sine skønne dyrehistorier for de midste. Læs også hendes andre bøger de er bare skønne allesammen! Find alle Strassers bøger her
 LInk til artiklen. 

"Må man ae katten?"

I denne bog møder vi dyr, og bliver klogere på hvorvidt det er ok at ae det. De fleste dyr - fx hunden, marsvinet og kaninen - må man gerne røre, mens man nok skal undlade at ae bogens sidste dyr - en løve. Hyggelig bog der også også kan bruges til at øve dyrelyde. 

"Hvad kan du se?: en bog fuld af ord og billeder"

Farverig pegeordbog. Peg og snak om billederne fra køkkenhaven, badeværelset og fartøjer. Hvert emne indeholder to dele: En side med illustrationer af forskellige ting inden for emnet, fx agurk, skovl og salat, mens den anden del sætter tingene i perspektiv fx i haven: "Hvilke grøntsager vokser i jorden?" og "Hvilke frugter ligger i kurven?"

God læselyst! 

04.11.20