De bedste nye bøger fra oktober for de 3-6 årige

Vigtige billedbøger om at være både lille, midtimellem og stor, eller være blandt dem der ikke starter i skole samtidigt med børnehavevennerne. En håndfuld skandinaviske klassikere og et skørt og smukt billedbogsværk og en hyldest til den klassiske musik med Dan Browns nye børnebog "Vild symfoni".

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her har kan du se et udvalg af de bedste nye bøger. 

Du kan bestille bøgerne fra listen sidst i artiklen. 

"LilleStor"

Alice er både en stor og en lille pige. Hun er stor, når hun selv kan tage jakke på og vaske hænder. Hun er ved at være for stor til at bruge sut og ble, men hun er ikke stor nok til at være længe oppe og bruge fars store saks. Det er som om, Alice vokser sig større på sin vej hen til vuggestuen, og henne i vuggestuen er hun den store, der kender alle sangene og næsten er holdt op med at få en lur. En dag, hvor hun besøger sin kommende børnehave, passer hendes krop ikke sammen, og Alices øjne ender med at komme til at græde. Da hun kommer hjem, kommer hun også til at gøre ting, hun ikke må. 

"Karen begynder ikke i skole"

En helt igennem pragtfuld bog om hverdagen for det kommende skolebarn, og de udfordringer der kan være i overgangen fra lille til lidt større. I en omsorgsfuld  og humoristisk tone, rammer historien plet ift. både at miste gamle venner og få nye, at vokse med udfordringer, og både glæde sig til og være nervøs for det nye. 

"Min hale"

Dette er en meget livsbekræftende bog, med en voldsom handling, der taler til alle børn (og voksne), der ikke føler sig hjemme i de firkantede rammer, et samfund og en kultur udstikker for "det normale". Bogen lærer os, at vi alle har ret til at være den vi er.

"Lille Nø og mindste Mo"

Fin bog om at være midtimellem stor og lille, og hvordan ens selvopfattelse ikkealtid passer helt med omgivelsernes opfattelse af en.

"Klappelade syltefisk"

Helt skøn og skør bog der leger med sproget i ord og og smukke billeder, der kan sætte fantasien igang.
Læs også mesterværket "Den fnuggede himmelpop tompet" find den her

"Mumifar og havorkestret", "Hvem skal trøste Knytten?: Ved Marianne Iben Hansen" og "Mumi, Mymlen og lille My: hvad sker der så?"

3 flotte finske klassikere og den ene: "Mumifar og havorkestret" som er en flot gendigtning af historien fra Mumifars erindringsbog (1950) med illustrationer, der holder sig tæt op ad den klassiske Mumi stil. 

"Stjerner før sengetid: en mindful fald-i-søvn-bog"

Stjernebilleders fortælling end en egentlig sammenhængende historie. Men bogens øvelser hjælper børnene med at slappe af, forberede dem på en god nats søvn og hjælpe dem til mere nærvær omkring deres kroppe, deres vejrtrækning og måske deres tanker. 

"Pippi stikker af" 

Must read! Skøn og klassisk Pippi-historie der ikke før er udkommet på dansk!

"Lasse-Leif - drømmen om sukkermaven" og "Lasse-Leif er med far på arbejde"

To nye skønne historier om Lasse-leif og hans dejlige familie. Historierne er fulde af humor og hverdagssituationer som både barn og voksen kan spejle sig i.
Læs også alle de andre historier om Lasse-leif. Find alle Lasse-Leif-bøgerne her

"Vild symfoni"

Bestsellerforfatteren Dan Browns første billedbog. Han har skrevet musik og tekst. Lær instrumenternes navne og lyde at kende med denne skønne musik historie.  I denne historie har hvert dyr har deres egen lyd, der passer til deres "personligheder", fx fløjter fuglene, og elefanten spiller på trækbasun. Bogen har også et mysterie-element, hvor man kan gå på jagt efter bogstaver, der tilsammen giver instrumenternes navne. I den medfølgende app kan man lytte til musikken til. 

God læselyst!

04.11.20