De bedste nye bøger fra oktober for de 7-10årige

Denne omgang nye bøger byder på både fantastisk gode fagbøger og romaner der vil tiltale børn der er glade for spænding, action, et godt mysterie eller stemningsfulde romaer med dilemmaer der er lette at identificere sig med. 

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her har kan du se et udvalg af de bedste nye bøger. 

Du kan bestille bøgerne fra listen sidst i artiklen. 

Fagbøger

"Guide til Minecraft dungeons: en håndbog for helte"

En meget fin og letlæst bog til de mange fans af "Minecraft"-universet, og i særlig grad side-spillet "Dungeons"

"Se på stjerner med katten om natten"

En fin vejledning i, hvordan man kommer i gang med at se på stjerner helt ned i detaljer omkring udstyr og påklædning. Efter en beskrivelse af, hvad stjerner er, følger fakta om stjernehimlen på de forskellige årstider efterfulgt af en forklaring på, hvordan månen er dannet, og hvad måneformørkelse er.

"Kristian på sporet af - rummet" og "Kristian på sporet af - Jordens rekorder"

To gode bøger med viden til nysgerrige børn om Jorden og rummet. Teksterne har en lige tilpas og mængde information. og det er sjovt at man kan afprøve sin nye viden i den afsluttende quiz sidst i bøgerne. De egner sig godt til højtlæsning fra 7 år, da der er meget at snakke om. Selvlæsning fra 10 år.

"Børneavisens kogebagebog"

Der er bl.a. opskrifter på dadelkugler, fastelavnsboller, kringle, hveder, one pot pasta, svensk pølseret, daal og squashdeller. Gå i køkkenet og bag med nogle af de kendte fra "Den store bagedyst" eller lav mad med Børneavisens egne madopskrifter. 60 tegnede opskrifter.

"Fantastiske seje kvinder der reddede planeten"

En flot og stærk introduktion til nogle seje kvinder i historien. Bogens farverige illustrationer er positive, fulde af små detaljer og hyggelige som naturlige pauser i læsningen. 

Romaner og tegneserier 

"Battle royale - en storm af kugler"

Hæsblæsende, spændende og actionfyldt historie, der har afsæt i det populære computerspil "Fortnite". Letlæst
Ny actionserie der nok kan læses selv fra ca. 9 år. 

"Mit navn er Justice - smuglernes hemmelighed"

Must read! Dette er bog to i en virklig stemningsfuld og spændende kostskole-krimi der byder på frydefulde gys og spændende detektivopgaver der åbenbares for den opmærksomme læser, som sammen med Justice kan følge de mange spor og ledetråde. Start med første bog i serien og pigen Justice, find den her.

"Hver anden uge"

Underholdende roman om pigen Olivia har en 7/7-ordning og bor hver anden uge hos mor og hver anden uge hos far. Det er vidt forskellige uger og liv hos henholdsvis mor og far, men Olivia elsker begge dele. Hun synes faktisk, hendes liv er perfekt, lige indtil der starter en ny pige i klassen..

"Operation honningjagt" og "Operation isbjerg"

To romaner i den helt nye serie "Vilde agenter"  der handler om pigen Agnes og de seje og skøre dyreagenter der tager på missioner ud for at redde truede dyrearter!
Jennifer Bell, forfatteren til den populære serie "De ualmindelige", er tilbage med en ny herlig og fantasifuld serie til alle børn, der elsker dyr. Bagerst i bøgerne findes gode ideer til, hvad man selv kan gøre for dyrene og miljøet. 

"En lille ting"

Det er efterår og to drenge går sammen langs storbyens gader. Da den ene dreng bøjer sig for at binde sine snørebånd ser han en død gråspurv, der ligger på vejen. Mødet med den lille fugl gør et stort indtryk på den ene dreng, der bliver meget ked af det, og tager fuglen med sig. Den anden dreng forstår ikke helt sin vens sorg, men han vil gerne støtte ham. Sammen begraver drengene den lille fugl, og taler om livet, døden og kærligheden. Smuk og helt igennem velfortalt!

"Bent Bandit på æblerov"

Skønt med en let bog med humor og masser af tegneserieelementer om drengen Bent Bandit der altid har lyst til at prøve ting af, og som mange børn nok vil kunne identificere sig med. Læs også de andre sjove bøger i serien om Bent Bandit 

"Den magiske boghandel - Tilly og bogvandrerne"

Skøn historie om Pigen Tilly der bor sammen med sine bedsteforældre, som har en boghandel. Tillys far er døde, da hun var baby, og hendes mor er forsvundet under mystiske omstændigheder. En dag dukker Alice fra "Alice i Eventyrland" pludselig op og Tilly opdager, at hun kan rejse ind i de bøger, hun læser, og hun drager ind i bøgernes verden for at finde ud af mere om sin mor.

"Hundemand -  hvem triller boldene for?"

Den populære Hundemand behøver vist ikke nærmere introduktion!! Find alle bøgerne om Hundemand her 

God læselyst!

 

04.11.20