De bedste nye bøger fra oktober og november for de 7-10 årige

Er I allerede trætte af nisser og julemænd og hader du juleklip, så kast dig over disse mega gode julefri bøger

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Herunder kan du læse om og bestille et udvalg af de bedste nye bøger

Tag med pigen Brystal på et spændende fantasy-eventyr, hvor magi og magiske væsner pludselig bliver en del af Brystals liv. Brystal kommer i store problemer, da hun finder en hemmelig bog på biblioteket. Den er fyldt med magi, og det er forbudt at udøve magi i alle de 4 kongeriger. Brystal bliver fanget i at fremsige trylleformularer, og sendes bort til en opdragelsesanstalt. I "Magi og Heltemod" af Chris Colfer, møder du enhjørninger, feer og andre hekse - men jeg lover  - ingen julenisser.

"Akissi - gale katte får revet skind", handler om Pigen Akissi, der bor i en afrikansk by og hun her oplever hun hver dag løjerlige og sjove ting sammen med sin bror Fofana. Tegneserien er fyldt med sjove små hverdagsfortællinger om livet i en afrikansk by. De små fortællinger kan læses i vilkårlig rækkefølge. Stregen er enkel, naiv og .udtryksfuld i traditionel tegneseriestil med rammer og talebobler  - og helt julefri. Reservere 2. del af serien her.

"Velkommen til Pandorien" er en tegneserie om Nola. Nola har fødselsdag og får en smuk spilledåse, som har været hendes mors. Men den er også magisk og snart er Nola trukket ind i en anden verden, hvor nogen har brug for hendes hjælp. En fin, spændende og fantasifuld tegneserie til alle der kan lide magi og andre verdener og igen er der ingen julemænd. Du kan reservere 2. del her.

Jeppe og Jacob et nyt makkerpar fra Jesper Wung-Sung og der er dovne og vilde med slik. Der er ingen grænser for, hvad de vil finde på for at få penge til at købe slik for. Vi har at gøre med tre sjove og hverdagsnære fortællinger for slikelskere og alle andre, og ingen kravlenisser eller andet juleri. Skynd dig at resever bøgerne her - der er tre af dem.

Pigen Charlie har kun ét eneste ønske til sin fødselsdag: at hendes forældre finder sammen igen. På Charlies 7-års fødselsdag “stjæler" fætter Carl hendes ønske ved at puste lysene ud på lagkagen. Hun prøver derfor en række andre midler til at være heldig, som fx at finde en firkløver, men det er ikke så nemt at blive heldig med vilje. "Fødselsdagsønsker der blev stjålet" giver et fint og nænsomt indblik i, hvordan en skilsmisse påvirker hele familien, og hvordan det tager tid for familiens medlemmer at vænne sig til den nye situation.

God læselyst!