Den litterære tour: Etape 20 - Uden for kategori

23.07.22
Etape 20 - dagen før dagen - dagen før Paris. Ingen bjerge, ingen udbrud. Hver mand for sig.

Tourens sidste enkeltstart og jeg personlig synes, det er lidt kedeligt. Så vil I være med, tager vi i forvejen til den smukke middelalderby Rocamadour, hvor vi køber ind af de lokale delikatesser som fransk nougat, ost, vin og oliven.

Bevæbnet med disse lækkerier lokker vi en lokal bonde til at putte et af de for egnen så berømte lam på spid. Mens vi sultne venter på at lammet er færdig, slår vi os ned i skyggen med en stak bøger fra de egne af Frankrig, som touren ikke besøgte denne gang.

/Bente, Hovedbiblioteket

Udenfor kategori

Normandiet

Normandiet med minderne fra D-dag, med tidevandsslottet Mont Saint-Michel og de mange historiske byer. Glem ikke en tur langs kysten og et besøg på en af de mange fiskerestauranter med de udsøgte østers.

Bretagne

Bretagne med Frankrigs længste kystlinje, stolte traditioner og lækker mad. Her er bautasten, kæmpehøje og stenrækker og vi kender nok alle en snu lille galler, som kom netop fra dette område.

Pays de la Loire og Centre Val de Loire

Pays de la Loire og Centre Val de Loire med de mange vinmarker og renæssanceslotte kaldes også for Frankrigs have. cykel- og vandreruter. En lang strækning langs floden Loire blev i 2000 blev optaget på UNESCOs verdensarv ikke kun pga. slottene men også det smukke landskab. Og så skal men jo ikke glemme den gode vin og den fantastiske mad.

Nouvelle-Aquitaine

Nouvelle-Aquitaine er den største af Frankrigs regioner. Det er her du finder de gode Bordeaux vine og er du også til en cognac efter kaffen, er du kommet til det rette sted. Har du snøret vandrestøvlerne, kan du starte din tur på caminoen i den baskiske by Saint-Jean-Pied-de-Port.