En krimi bliver til: Hvad arbejder Christian Frost på?

Plottet i Christian Frosts næste krimi vil sætte dine små grå celler på overarbejde.
Journalist Christian Frost debuterede i 2014 som krimiforfatter på People’s Press, og siden er det blevet til tre bøger i den planlagte serie om kriminalassistent Erik Otto Falster og makkeren Lars Hede, samt en enkeltstående Mofibo Original. Da vi fangede ham for at høre, om der mon er flere bloddryppende bøger på vej fra hans hånd, havde han midlertidigt flyttet kontoret ud under solen på Samsøfærgens dæk. 

 

Hej Christian, kan du løfte lidt af sløret for, hvad du skriver på lige nu?

Krimier starter jo tit med et mord. Men hvad nu, hvis der var en, som genopstod fra de døde? Jeg mener, hvad ville der så ske? Det var den idé, jeg startede med, så min historie begynder med en far, der bliver myrdet af den søn, han har siddet i fængsel for at have slået ihjel – så er vi i gang!

Fra det ufærdige manuskript:

"Vi har som sagt foretaget en DNA-test fra blodprøven på den mand, som er i Deres varetægt, og sammenlignet den med vor unge ven her,” sagde Jørgensen og nikkede mod kisten på obduktionsbordet, hvor jorden sad i store flager på det mørke træ. “Og upåagtet at det strider mod al sund fornuft, tillader videnskaben mig blot at konkludere, der er tale om én og samme person.” “Det er umuligt,” sagde Falster og vendte sig mod kisten. “Joshua Degn har været død i 15 år.” “Fascinerende, ikke?” sagde Jørgensen bag ham, mens Falster tydeligt hørte begejstringen i hans stemme."

Hvor langt er du i skriveprocessen?

Det mest frustrerende ved at skrive er, at du bliver nødt til at vente på, at historien kommer til dig, og det tog tid denne gang, men jeg har netop rundet 700 manussider og vil tro, at jeg er halvvejs.

Hvordan finder du din inspiration?

Inspiration er sgu noget mærkelig noget, det falder man jo over hele tiden. Men som regel er det noget, man læser andre steder, og så kommer den der “Hvad nu, hvis… ” – og så ruller lavinen. Som “Hvad nu, hvis der var en, som genopstod fra de døde…? Svaret er en hel masse, jeg slet ikke havde tænkt på i første omgang.
 

Hvad vil du anbefale vores krimilæsende lånere at kaste sig over, indtil din næste bog udkommer?

Nu tør jeg slet ikke læse krimier, af frygt for, at mine karakterer skal komme til at ligne noget, der allerede er skrevet. Men det sidste bind i Eva Fredensborgs ’AKADEMIET’ er lige udkommet som bog, og den kan jeg anbefale. Og selv er jeg lige gået i gang med at læse Amor Towles’ ’En gentleman i Moskva’.

Meget mere krimi

Fra krimiredaktionen er der vist kun at tilføje: vi sætter os klar ved bestillingsknappen til det øjeblik, Christian Frosts næste bog rammer markedet. Vi håber, at Christians anbefalinger kan stille lidt af sulten indtil da, men husk: i nyhedsbrevet ”Førstevælger” står vi klar med tips, fifs og de seneste bøger på biblioteket hver måned – og nu også med faste krimi-specials til Københavns mord-hungrende læsere.

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Førstevælger”