Historieklubben på Amager er på banen igen!

Fattigdom, fejder og utugt – men Ikke et ord om 2. verdenskrig! Bibliotekshuset og Sundby Bibliotek byder hermed velkommen til Historieklubben på Amagers tredje Sæson.

Igen vil vi henover efterårets og vinterens mørke, våde og kolde måneder invitere alle historieinteresserede indenfor til en række arrangementer. Hvor vi sidste sæson - med temaer som Nazister Under Elmene, Scavenius og Oktober 43 - måske nok faldt i 2. verdenskrig-gryden, er vi i denne sæson en smule mere alsidige og spreder os ud i flere retninger. Dog holder vi os indenfor Danmarks grænser og (næsten) indenfor perioden 1800-1930. Som altid er vores hovedfokus først og fremmest ”den gode historie, der trænger til at blive fortalt” - og ingen står som en bedre repræsentant for dette end Poul Duedahl, som er gæst til vores første arrangement 

Velkommen på bagsiden - mandag den 7. okt. kl. 19 på Sundby Bibliotek:

Tag med Poul Duedahl på en rejse til 1800’s b-side – hvor vi skal møde nogle af de mange sære, grumme og fantastiske skæbner, der normalt ikke omtales i historiebøgerne. For eksempel den sidste hofnar på Augustenborg Slot, præstedatteren fra Fredericia som skiftede køn og blev sæbefabrikant, og en plantageslave som gik i land på Skagens Gren flere år efter slavetransporternes ophør. For slet ikke at nævne den københavnske kraniesamler, som løbende supplerede sin samling med forsyninger af friskt afhuggede menneskehoveder.
Poul Duedahl er forfatter og lektor i historie ved Aalborg Universitet. Han har vundet prisen Årets Historiske Bog ikke færre end tre gange; i 2013 for ”Forbrydelsens ansigt”, i 2016 for ”Ondskabens øjne” - og senest i 2018 for bogen “Velkommen på bagsiden”.

Hjemløs - den glemte march 1928

Mandag d. 4. nov –2019, kl. 19 - Bibliotekshuset, Rodosvej 
Michael Valeur fortæller om sin roman ”Hjemløs” - der bygger på virkelige hændelse - og om den store flok af hjemløse, fattige og subsistensløse, der i 1928 i desperation over deres dårlige levevilkår marcherede ned gennem Jylland med kurs mod København. 
Michael Valeur er historiker, forfatter og underviser – og udgav i 2018 bogen “Hjemløs”.  

Rundvisning i Den Jødiske Synagoge (kun for medlemmer)

Mandag 2. dec – 2019, kl. 16.30 - Den Jødiske Synagoge, Krystalgade 
De fleste københavnere kender udmærket til og har sikkert ofte gået forbi synagogen på Krystalgade. Men det er nok de færreste, der ved, hvad der helt præcist gemmer sig bag de nyklassicistiske mure.  Historieklubben på Amagers medlemmer får nu chancen for at få stillet nysgerrigheden – og indbydes hermed til en eksklusiv rundvisning. 

Jødefejden

Mandag d. 13. jan - 2020, kl. 19 Sundby Bibliotek  
Journalist og historiker Bent Blüdnikov fortæller med udgangspunkt i sin bog ”Jødefejden” om de danske pogromer - og om de højdramatiske måneder i 1819 hvor tilfældige jøder blev overfaldet i Københavns gader - og rudeknusninger og plyndringer af jødiske hjem og virksomheder var udbredt i hele byen.

Rundvisning i Politimuseet (kun for medlemmer)

Mandag d. 17. feb –2020, kl. 16.30 - Politimuseet, Fælledvej 
Få med Historieklubben på Amager en helt unik oplevelse på Politimuseet.
Dyk ned i politiets historie på en anderledes og spændende måde, når en pensioneret betjent fortæller om korpsets oprindelse i 1600-tallet, om opgaver, opklaring og efterforskning gennem tiderne - samt om nogle af danmarkshistoriens mest berømte og berygtede kriminelle.

Sædelighedsfejden 

Mandag d. 16. marts - 2020, kl. 19 - Sundby Bibliotek 
Museumsinspektør Cecilie Bønnelycke vil med udgangspunkt i sin bog “Sædelighedsfejden” fortælle om dengang i slutningen af 1800-tallet, da en Kirkeministers bordelbesøg satte voldsomt gang i diskussionen om datidens kønsroller og seksualmoral. 

Det fulde program med yderligere oplysninger om arrangementerne kan afhentes på bibliotekerne.

Priser:  Adgangsbillet 50,- / Medlemskab m. adgang til alle arrangementer 150 ,- Billetsalg foregår via Kvarterhuset.dk og Billetto.dk klik  HER

Materialer