Find sommerlæsningen for børn på eReolen

Er pladsen i kufferten trang, så er der lyd- og e-bøger for børn og deres voksne på eReolen.

Hvis der ikke er plads til bøgerne i kufferten, kan du finde nogle af bibliotekets mest populære børnebøger på eReolen. Her finder du fem populære bøger eller serier til tre forskellige aldersgrupper.
Der er også mulighed for at slippe børnene løs på appen eReolen GO! som er skabt specielt til børn. Læs hvad den kan og hvordan man bruger den

3-6 år

Alberte Winding: serien om Betty.
Læs fx Betty Elsker Mor: Betty er syg og kan ikke komme i børnehave. Hun er ikke vild med, at det er mor, der bliver hjemme hos hende. Det plejer at være far, så ved mor overhovedet, hvordan man plejer en syg Betty?

Jakob Martin Strid: Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor
Mumbo Jumbo spiser mysteriesvampe og bliver kæmpestor. Så stor at han ikke kan få kram af Mumbo-mor, og den eneste, der kan hjælpe, er heksen Baba Jaga, der bor i Sibirien, 10.000 km væk. Det bliver en spændende rejse.

Kim Fupz Aakeson: serien om Vitello
Læs fx Vitello ønsker sig en hund: Vitello ønsker sig brændende en hund, men Mor siger nej. Men hvis man ikke kan få en hund, kan man jo altid være én selv.

Thomas Brunstrøm: serien om Sallys far
Læs fx Sallys fars fede ferie: Sallys far overrasker familien med en efterårsferie til All inclusive-land. Det bliver en sjov ferie med pinlige episoder og historier fra dengang Sallys far var dreng. Efter ferien brillerer Sallys far med endnu en overraskelse.

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby på sommerferie
Villads er færdig med nulte klasse og klar til at holde sommerferie. Han skal i sommerhus, på kanotur og på ferie med familien, men ikke alt går lige som Villads havde tænkt sig.

7-10 år

Kasper Hoff: Drengen der fik ting i hovedet
Karl har af en eller anden grund altid fået ting i hovedet, men en dag får han nok af at gå med sin ishockeyhjelm, for han kan ikke spise is med den på. Så han tager den af, og så går det hele galt.

Jan Kjær: Viljetyven
Der er en Viljetyv, der truer Nomernes fredelige verden. Elmo og Noma drager ud på et farefuldt eventyr for at redde Nomerne. Først skal de finde pigen Skade i byen Klanaka, for hun kan måske hjælpe dem.

Stephan Pastis: Timmy Taber – ingen er fejlfri
Timmy har et detektivbureau sammen med sin isbjørn, men det kan være svært at få opklaret nogle sager, når ens omverden ikke forstår hvor genial man er.

Line Kyed Knudsen: K for Klara - Hjerteveninder
Klara og Rose er hjerteveninder. Men en dag starter der en ny pige i klassen. Vil Rose nu ikke være hjerteveninde med Klara længere?

Sara Ejersbo: Klassens dronning
Josefine, der bor sammen med sin søster og to fædre, opdager at hendes bedste veninder ikke har lyst til at komme i klasse med hende, når klasserne skal blandes i 6. klasse efter sommerferien. Måske er det bedst bare at skifte skole?

Jessica Townsend: Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser
Morrigan Crow er ramt af en forbandelse. Hun blev født på det forkerte tidspunkt, og skal derfor dø på sin 11-års fødselsdag, men det går slet ikke som ventet...

Jennifer Bell: De ualmindelige - den bøjede mønt
Ivy og hendes storebror Seb kommer en dag hjem og finder deres bedstemors hus endevendt. Pludselig befinder de to søskende sig i et kapløb med tiden og ondskaben om at opklare en gammel familiehemmelighed.

Benni Bødker: Krystalskibet
Kajsa er klatretyv og stjæler seks dyrebare krystaller for underverdenens ukronede konge, Sandoka. Det bliver startskuddet for et livsfarligt eventyr for Kajsa og hendes ven Isak.

Peter Molde-Amelung: Dallas København
Dallas er 12 år og bor alene med oldefar Monty. Kort efter Monty betror hende at han har gjort noget frygteligt, forsvinder han. Heldigvis får hun hjælp til at finde ham af den tatoverede dreng Jack og oldefarens ven Okker.

Sarah Engell og Sanne Munk Jensen: Tag gaden tilbage.
16-årige Polly kæmper for bare at få lov til at være sig selv og udleve sine drømme. Men efter en vild fest bliver hun lagt for had på de sociale medier og vennerne fra den lille provinsby vender hende ryggen.

01.07.19