forfattermøde: Benni Bødker

05.03.20
Benni Bødker besøger Østerbro Bibliotek i børnefestivalen: Vi elsker bøger

Benni Bødker er en af de børnebogsforfattere man som biblioteker og formidler har svært ved at sætte i bås - og hurra for det!

Forfatterskabet spreder sig over mange forskellige genrer heriblandt horror, kriminalromaner, historisk romaner, sci-fi og manga. Derfor er det vanskeligt at sige noget generelt om forfatterskabets genrer. Men man kan dog sige, at Bødker bevæger sig inden for en gruppe af genrer, hvor de fantastiske elementer er dominerende.

Læs fx  "Kraken" - her er både det historiske og det uhyggelige med. Og hvis du vil læse noget rigtig uhyggeligt, så skal du læse "Grimm", som er en gendigtning af alle de elskelige eventyr du kender, I Bennis - og Kenneth bøghs univers har eventyrene lige fået en ekstra tand af uhyggen - godnat og sov godt - siger jeg bare :-)

Da Benni startede med at skrive, var det om de klassiske fortællinger, her om hans allerførste fortælling:

”Mine første vampyrhistorier lavede jeg allerede i skolen sammen med en kammerat. Som regel var det tegneserier om Dracula, der kom galt af sted med sin medhjælper Igon. Vampyrgreven bryder fx desperat af sult ind i en blodbank, men ender med at være for beruset til at finde hjem, fordi han har drukket blod fra en alkoholiker.” (Benni Bødker: http://benniboedker.dk/om-forfatteren). (forfatterweb)

Læselyst og skrivelyst hænger uløseligt sammen, for Anders And var en af de foretrukne lekture som blev læst, og helst af en helt bestemt tegner:

”[…] når først man har læst Carl Barks, er man parat til at værdsætte alt, hvad der er kvalitet inden for historiefortælling.” (Susanne Bjertrup: Interview med en vampyrnørd. Politiken, 2006-05-20).

Du kan opleve Benni Bødker på Østerbro Bibliotek lørdag den 28. marts kl. 11.

Hent en billet her; (det er gratis!)

Nedenfor kan du finde Benni Bødkers bøger som du sagtens kan nå at læse inden han kommer på Østerbro Bibliotek.