Fremmer tegneserier børns læselyst?

Tegneserier har siden de for alvor blev en del af populærkulturen i løbet af 1930’erne haft et lidt blakket ry. Noget de desværre ikke har kastet helt af sig endnu. Og det er synd og skam.

Dansk Forfatterforening satte sig i 21/22 for at undersøge om tegneserier kunne få børn til at læse. Kunne de inspirere eleverne til at læse OG fastholde deres læse-interesse med spændende historier med tilhørende flotte illustrationer? Svaret var et rungede JA til begge dele. Tegneserier kan altså sagtens være vejen til at fremme læseglæden hos dit barn.

Har du lyst til at læse mere i dybden om projektet, så finder du mere info på Dansk Forfatterforenings egen hjemmeside: Kan et år med tegneserier øge læselysten? - Dansk Forfatterforening

Leder du efter tegneserieanbefalinger? Så find en liste over 10 gode på dansk lige her: 10 flotte tegneserier til læselysten og 10 gode på engelsk lige her: 10 fede tegneserier på engelsk til børn. Du kan også lytte til Børnebogcast om billedlitteratur her: Billedlitteratur med Marianne Eskebæk Larsen. Sidst, men ikke mindst, kan du gense vores LIVE på facebook om tegneserier lige her: Live om tegneserier og graphic novels.

Og kunne du tænke dig at læse bøger og tegneserier fra de forfattere og illustratorer, der var med i projektet, så kig blot på listen her nedenfor.

11.02.23