Gode bogblogs at følge for litterær inspiration

Vores bibliotekarer har gennemgået internettet for gode danske bogblogs og vi har fundet en lang række lækre litterære blogs, du kan finde masser af boglig inspiration på.

Bausager Books - Christina er lærer, skolebibliotekar og ivrig læser af især skønlitteratur.

Bech's Books - Tine er uddannet bibliotekar og har i mange år arbejdet på et folkebibliotek. Hun er nu frivilligt “fritgående” og blogger om både kærlighed, krimi, thriller, Young Adult, New Adult, lidt fantasy og endda børnebøger med hjælp fra sine 4 børn på 17 år, 15 år, 12 år og 11 år.

B for bog - Lars er med egne ord helt almindelig litteraturforbruger og lystlæser og har været det siden han var barn.

Bogblogger.dk - Bogblogger.dk er en dansk hjemmeside med boganmeldelser af krimier, kogebøger, biografier, politiske bøger, børnebøger, romaner og meget mere.

Bogrummet - Bogrummet består af almindelige læseres boganmeldelser og er et sammensurium af alle mulige genrer og smage.

Bogsnak.dk - #bogsnak er en blog, der opsamler litteratursnak på nettet og har sit eget originale indhold derudover. Den varetages af Mikkel, Rie, Jan og Lisbet. De første to arbejder ved Københavns Biblioteker, Jan slår sine folder i det odensianske biblioteksvæsen, mens Lisbet er fuldtidsstuderende. #bogsnak startede som et projekt støttet af Kulturstyrelsen, så kig også efter #bogsnak på Facebook, Twitter og Instagram, hvor det har taget fart.

Book me up, Scotty! - Maria Johansen er en 30-årig odenseaner, cand. mag. i kultur og formidling og afhængig af litteratur.

Litfix - Julie er cand.mag., tekstforfatter, bogblogger, boganmelder, tidl. forlagspraktikant og bibliofil med en passioneret lidenskab for bøger og en stærk trang til at samle på dem.

Litteraturlinjer - Martin er cand. mag i litteratur og bor ude i en skov med sin søn, hvor han læser og anmelder 'hårdtslående litterære værker'.

Vild med krimi - Rebekka Andreasen er journalist, blogger og naturligvis Vild Med Krimi.

Vores bogliv - Marlene er Master of European Studies, mor til tre og efter eget udsagn: meget læsende, meget talende. Højeffektiv og med højt til loftet. Hendes partner in books er Ulla som er cand. mag. og journalist, mor til to, skriver for at leve og lever for at elske. Siden de startede har de skrevet hundredevis af anmeldelser, haft besøg af både Fay Weldon og Elsebeth Egholm og en masse andre velskrivende kvinder. Der er desuden en fast skare af dedikerede gæsteanmeldere, som dækker de genrer, de to kvinder ikke selv er hjemme i eller blot de bøger, de ikke selv kan nå at læse.