Highlights Louisiana Literature '17

Indkøbsteamets udsendte var i sensommeren på festivalen Louisiana Literature. Tendens spottet på festivalen: Litteraturen bliver politisk - Trump, klima- og immigrationsproblematiker blev debatteret i en stor procentdel af forfattersamtalerne. Læs mere om festivalens højdepunkter her.

Louisiana Literature fortsætter med at vokse. Siden den så dagens lys i 2010 har flere og flere bogglade folk hvert år fundet til Humlebæk i sensommeren. Til den seneste festival var der fyldt med mennesker på Louisianas grønne plæner, da et stærkt internationalt felt af forfattere blev interviewet om deres bøger. Blandt dem en perlerække af New York- bosiddende forfattere; Paul Auster, Siri Hustvedt, Zadie Smith, Àlvaro Enrigue, Valeria Luiselli og Jenny Offill. Det betød at Interviewene i høj grad kom til at svinge mellem at forholde sig til det litterære og det politiske landskab. Trump, sneg sig ind her og der. Som bogindkøber til Københavns biblioteker fylder orienteringen mod Louisiana Literature op til og efter festivalen meget, da rigtig mange af de gæstende forfatteres bøger udkommer på dansk i forbindelse med festivalen og opnår stor efterspørgsel, og det på trods af at nogle af forfatterne var stort set ukendte i Danmark inden. Ved seneste festival var det historien om Valeria Luisellis nyoversatte bog De vægtløse, udgivet på det mindre forlag C & K Forlag og oprindeligt udgivet i 2011. Luisellis besøg på Louisiana var og er lig med mange læsere og bibliotekslånere til hendes bog.

Flere indtryk fra Louisiana Literature:

Ofill: Afd. for spekulationer – litterær chiclit, begavet underholdning eller quirky?

Ida Marie Hede: Bedårende
den rablende seance-forfatter lyder pludselig helt samtidsagtig!?
Stikker der noget under?

Harald Voetmann og Maria Helleberg
et aparte møde, som viste sig at give mening.
Kan avantgarden og mainstream arbejde sammen?

Suzanne Brøgger og Jørgen Leth:
Tjah, store aktører i dansk kultur

/Mads & Cæcilie