Hvad læser Dorthe Nors?

Dorthe Nors er kendt både i Danmark og udlandet for sine noveller og romaner, som rummer lag af uskrevne dybder og betydninger under det ligefremme, men dog præcise og poetiske sprog, som får teksterne til at sitre. Vi har spurgt hende, hvad hun selv læser lige nu.

Hvad læser du lige nu? 

"I øjeblikket læser jeg "Træmuseet" af C. Y. Frostholm. Det er sjældent, jeg læser nyere dansk litteratur, fordi mit arbejde ofte kræver, at jeg læser udenlandsk, men "Træmuseet" har fanget mig."

Hvilke bøger har gjort størst indtryk på dig det seneste år og hvorfor?

"Hollandske Manon Uphoffs "Falling is like flying" er noget af det bedste og mest uafrystelige, jeg har læst i flere år. Den er, så vidt jeg ved ikke solgt til det danske marked, men kommer på engelsk i løbet af sensommeren. Den er et absolut "must read", synes jeg."

Hvilke bøger anbefaler du altid andre at læse?

"Jeg anbefaler altid folk at læse "Fuglene" og "Isslottet" af Tarjei Vesaas  - samt fotografen Sally Manns erindringsværk "Hold Still"." 

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?

"Av, den er svær. Jeg har i årevis syntes, jeg burde læse Tolstojs "Krig og fred". Der er opstået deciderede 'reading circles' omkring den i New York, så der må være noget på spil der."