Hvem skal vinde Læsernes Bogpris 2021?

11.03.21
Vær med til at afgøre hvem der skal vinde Læsernes Bogpris 2021.

Ti danske titler fra 2020 er nomineret til Læsernes Bogpris. Feltet rummer både fag- og skønlitteratur, som i de kommende uger vil være i kapløb om læsernes anerkendelse og en præmiesum på 50.000. Det er altså ikke så lidt, der er på spil, og du kan være med til at bestemme, hvem vinderen skal være.

Fælles for de nominerede bøger er, at de i særlig grad har appelleret til læserne: Det er bøger, som læserne har hevet ned fra hylderne og læst og diskuteret med hinanden i årets løb, fordi de behandler livsnære tematikker på en ny måde. Det er bøger, som har en særlig nerve, i flere tilfælde med rod i forfatternes egne smertepunkter, men skrevet i en form, så de gøres almene og genkendelige. Der er således meget smerte i de fleste af bøgerne, men skrevet med litterær elegance, så de får læseren til nærmest at mærke voldsomme livserfaringer på egen krop og få et nyt blik på temaer som psykisk sårbarhed, skilsmisse, alkoholisme, overgreb, adoption og forholdet mellem forældre og børn.

Stem på din favorit

De ti nominerede til Læsernes Bogpris 2021 er

Søren R. Fauth - "Moloch - en fortælling om mit raseri"
Lone Frank - "Størst af alt - om kærlighedens natur"
Henning Jensen - "Gennem glasvæggen"
Ida Jessen - "Kaptajnen og Ann Barbara"
Birgithe Kosovic - "Det, du ikke vil vide"
Iben Mondrup - "Tabita"
Stine Pilgaard - "Meter i sekundet"
Olga Ravn - "Mit arbejde"
Jesper Stein - "Rampen"
Karoline Stjernfelt - "I morgen bliver bedre - Dronningen"

Hør forfatterne fortælle om deres bøger her. (ekstern link)

Læsernes Bogpris uddeles af Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker i særligt samarbejde med litteratursiden.dk, eReolen samt ord- og litteraturfestivalen Ordkraft.

Afstemningen løber fra d. 11. marts - 4. april 2021, og vinderen vil vil blive offentliggjort d. 8. april.

Giv din stemme tilkende her og vær samtidig med i lodtrækningen om fine bogpræmier.

Baseret på artikel skrevet af Barbara Rugholm, Litteratursiden.