Københavnernes favoritter i 2022

Her er de 20 romaner, der var mest rift om på Københavns Biblioteker i det forgangne år.

Der udkommer virkelig meget god dansk litteratur i disse år. De tre mest lånte romaner på Københavns Biblioteker er da også alle skrevet af danske forfattere, og blandt de tyve mest lånte romaner har over halvdelen et dansk forfatternavn på forsiden. Københavnerne er vilde med dansk litteratur.

Helt i toppen af listen er Morten Pape med "Planen", Josefine Klougart med "Alt dette kunne du få" og Knud Romer med "Pigen i violinen".  Tre bøger, der på hver deres måde er rå, samfundskritiske og inderlige.

Størstedelen af de mest lånte bøger er udkommet i 2021 og 2022, men Stine Pilgaards finurlige "Meter i sekundet" og Delia Owens' pageturner "Hvor flodkrebsene synger", der begge har et par år på bagen, bliver bare stadig ved med at smutte ned i de københavnske læseres biblioteksmuleposer.

Se alle de 20 mest lånte bøger her: