Kurdere i knibe

Det kurdiske område i Syrien, Tyrkiet, Iran og Irak har altid været fuld af konflikter, men lige siden Trump trak de amerikanske tropper ud af omårdet nu er situationen eskaleret.

To millioner flygtninge i Tyrkiet

Der er i øjeblikket over to millioner syriske flygtninge i Tyrkiet, og den tyrkiske præsident Erdogan planlægger at returnere nogle af flygtninge til den såkaldte ’sikkerhedszone’, som militæret har oprettet på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. 'Så det er både en lejlighed til at kanøfle kurderne og en praktisk mulighed for at slippe af med et flygtningeproblem,' siger Henrik Breitenbauch, der er leder af Center for Militære Studier på Københavns Universitet til Information. Få dage efter offensiven var over 100.000 civile på flugt, og kurderne har bedt om hjælp hos en af sine tidligere fjender, den syriske præsident Assad. Konflikten har internationale tråde eftersom Assad er støttet af Rusland og Tyrkiet af USA.

Internationale reaktioner

EU's udenrigsministre mødtes den 14. oktober, og fordømte iflg. Washington Post den tyrkiske indtrængen og blev enige om et fælles forbud mod våbensalg til Tyrkiet. Herhjemme har udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ifølge DR opfordret Tyrkiet til at ’undgå at puste ild i gløderne i det nordøstlige Syrien med en mulig invasion.’

Kilder

Artikler fra infomedia