Læs dig klar til børnelitteraturfestival!

Bliv klar til Københavns nye litteraturfestival for børn - Vi <3 bøger - med denne inspirationsliste til læsning for alle mellem 3 og 13 år.

Festivallæsning

Lige om lidt siger kalenderen marts, og det betyder VI <3 BØGER! Vi glæder os rigtig meget til alle de spændende forfattermøder, og al den litteraturinspiration vi får med os.

Bl.a. får I mulighed for at møde Adam O., der debuterer som skønlitterær forfatter med Den rustne verden – Flugten fra Danmark, som man allerede nu kan reservere på bibliotek.kk.dk, så man kan være godt forberedt til festivalen. Den rustne verden er illustreret af Adam O. selv, og mange vil sikkert også kende og genkende hans personlige streg som bl.a. er set i satiretegninger i dagblade rundtomkring og tegneserier til voksne – og måske vil de yngste også kende hans fine billedbog om trolden Tonni 2 Ton.

Den rustne verden er dog et langt skridt i en anden retning med et dystopisk fremtids-Danmark, der kun bruges som losseplads for resten af verden. Et spændende take på science-fiction/fantasy-litteraturen med noget på hjerte i børnehøjde, så de yderste konsekvenser af emner som global opvarmning og øget teknologi sættes på spidsen, og vrides ud i en ikke (helt) urealistisk fremtid, som vi kender den fra Patrick Ness’ Knivens Stemme. Det væsentlige i Den rustne verden er dog søskendeforholdet mellem de fire søskende, som træder ind i en stolt tradition med seje søskende a la Peter, Susan, Edmund og Lucy fra Narnia eller Julian, Dick, Anne og Georg fra De Fem.

Eller som Ivy og Seb fra De Ualmindelige! En anden af vores relativt nye forfatterstjerner, der gæster VI <3 BØGER, nemlig den britiske forfatter Jennifer Bell. De Ualmindelige-trilogien er hendes forfatterdebut, og i den følger vi Ivy og Seb, der ad omveje og familiehemmeligheder ender i den magiske parallelverden Lundinor under Londons gader, præcis som vi kender det med Diagonalstræde fra Harry Potter. I Lundinor er alle delt ind i forskellige grupperinger, og almindelige genstande har helt ualmindelige evner! Bl.a. kan en toiletbørste være det farligste våben, og en kuffert den bedste båd at flygte væk i. Hvis man endnu ikke helt har nået alderen, hvor man kan tage Hogwartsekspressen med Harry, Ron og Hermione vil være et perfekt sted at starte.

Men Jennifer Bell og Adam O. er jo kun to af vores hovednavne, der også tæller Kenneth Bøgh Andersen, Kim Fupz Aakeson, Jan Kjær, Lene Kaaberbøl og Josefine Ottesen. Herunder kan I se forslag til, hvad man kan læse, hvis man gerne vil være godt forberedt til at møde dem under VI <3 BØGER – eller bare gerne vil have en god læseoplevelse til weekenden, uanset om man er tre eller 13 år gammel. De første 5 titler passer til børn i alderen 3-6 år, de næste 7 passer til børn i alderen 7-10 år og de sidste 6 titler - fra Krigeren og frem - passer til børn i alderen 11-15 år.

Rigtig god læselyst!