Mangfoldige familier i børnelitteraturen

Familier kan se ud på mange måder og alle familier er rigtige familier. Derfor har vi samlet en liste med bøger hvori man kan møde alle mulige slags familier. Der er små familier, store sammenbragte familier, regnbuefamilier, og mødre og fædre af pap.

Der er en skøn mangfoldighed af familieformer i bøgerne på denne liste.

Der er billedbøger, bøger til læsetræningen, til hyggelige højtlæsningsstunder og til selvstændig læsning for de lidt større børn. I bøgerne her kan du møde familier med donor-børn, regnbuefamilier, kernefamilier og sammenbragte familier eller børn der bor med selvalgte familiemedlemmer som børnene gør i bøgerne om "Børnene fra Sølvgade", en virkelig fin roman til højtlæsning for de lidt større børn. Måske er der nogle af familierne der har noget til fælles med netop jeres familie, eller måske kender I nogen der har.  Bøgerne her er netop gode til en snak om at familier kan være meget forskellige.  

"Hvis baby" er en bog for de mindste der handler både om familieforøgelse og adoption. Det er svenske forfatter og kunstner Stina Wirsen der både har skrevet og illustreret den. Illustrationerne har en helt særlig en charmerende og krusedulleagtig streg. Bogen kan læses for børn fra ca. 2 år. 

Mange bøger om sammenbragte familier handler om at flytte sammen med en ny familie, eller om skilsmisse mellem to biologiske forældre, med den smukke billedbog "Dybt vand" handler om sige farvel til sin papfar, når mor og papfar går fra hinanden. En smuk og og rørende bilddebog hvor et "farvel" heldigvis bliver til "på gensyn". Denne billedbog er for de større børn på 5-12 år. 

"Mig og min papfamilie" er første bog i en skøn humoristisk og positiv serie der er meget velegnet til højtlæsning fra ca. 8 år, om at være skilsmissebarn og gå fra at være enebarn til at blive en del af en stor sammenbragt familie for mors nye kæreste har fem børn. 

Listen er ordnet så bøger til de yngste er først på listen og til de ældste er sidst på listen. 

Bestil bøgerne fra listen herunder 

God fornøjelse!