Noget der ligner Haruki Murakami

Den japanske forfatter Haruki Murakami har netop vundet H. C. Andersen Litteraturprisen. Vi har samlet 8 bøger, der minder om hans forfatterskab.

Den japanske forfatter Murakami kommer til Danmark den 30 Oktober for at få overrakt H. C. Andersen Literature Award. Prisen er tidligere blevet tildelt Paulo Coelho, J. K. Rowling, Salman Rushdie og Isabelle Allende. H. C. Andersen Literature Award er den økonomisk største litteraturpris i Danmark med et prisbeløb på 500.000 kr. Den kommer med et svanediplom og en skulptur i bronze designet af billedhuggeren Stine Ring Hansen. Sangen ”The Beauty of Swan” blev komponeret specielt til den første prismodtager, Paulo Coelho, og hver prismodtager siden har fået prisen overrakt af kronprins Fredrik eller kronprinsesse Mary.

Murakami debuterede i 1979 med bogen Hør vinden synge for hvilket han vandt Gunzou Litteratur Prisen. Murakami opnåede stor succes både for sine romantiske og magisk-realistiske romaner. Hans store internationale gennembrud kom med Norwegian Wood en kærlighedsroman opkaldt efter Beatles sangen af samme navn og som ikke mindst vandt ham mange fans i Norge. Murakami har specielt gjort sig bemærket inden for magisk-realisme og fantasy med sin helt egen stil af mærkværdigheder og opfindsomme finurligheder.

Læs mere om prisen her:

Se alle bibliotekets bøger med Haruki Murakami her

Nedenfor finder du andre romaner, der ligner Murakamis forfatterskab.

Artiklen er skrevet af litteraturformidler Pernille Thorsen Heidemann