Nordisk ro og arktiske dagdrømme

Kom det kolde nord i hu med nordisk hobbyinspiration, polarfortællinger og is, is, is!

Ekspedition under nordlyset
Lad ikke den danske februarmildhed narre dig: Vinteren er større og vildere end gråvejr og heldagsregn. Det fornam både 1800-tallets, nutidens og fiktionens polarrejsende, som satte livet på spil af længsel efter knasende sne, isflager og de ukendte vidder under nordlyset. Vi har samlet en pensumliste til dig, der længes mod nord, hvad end du vil drømme dig med på Knud Rasmussens rejse til Arktis eller ind i en alternativ virkelighed med sci-fi-legende Ursula K. Le Guins beretning om en gruppe kvindelige polarfarere i 1909.

Vinter-flette-strikke-hygge-hobby
Hvad er en mørk vinteraften uden en beroligende hyggesyssel? Næsten spildt! Her er midtvinteren selvfølgelig højsæson for det strikkende folk, men hvad med fx at prøve kræfter med nordisk bogbinderi eller arktisk fugleflet? Tiden til en season appropriate vinterhobby er inde!

I scream, you scream …
Vi råber alle sammen på is! Denne gang ikke hastigt indkøbt fra en strandkiosk, smeltende under sommersolen, men måske i en porcelænsskål, med en hjemmelavet karamelsovs, måske lidt knas, et uldtæppe og et gammel afsnit af Frasier? Hmm?

Vil du have flere sæson-tilpassede læsetips og anbefalinger? Så meld dig til et (eller flere! eller alle!) af Københavns Bibliotekers nyhedsbreve. 
 

06.02.20