Novellekonkurrence for 11-14-årige

10.12.21
Slip din indre forfatter løs og deltag i børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøgers novellekonkurrence!

Temaet for årets konkurrence er ”Forunderlige familier”

Vi glæder os til at læse lige netop din historie om en ”Forunderlig familie”. Måske handler din historie om en familie med overnaturlige evner eller de skal løse et opstået problem? Måske skriver du om en regnbuefamilie, en sammenbragt familie, en kriminel familie eller noget helt fjerde? I litteraturen findes der masser af familier, der er forunderlige. Her er nogle eksempler, som du måske kender: Alfons Åberg har en far, men ingen mor, I Nevermoor finder Morrigan Crow sin familie langt fra sin oprindelige familie, Harry Potter har mistet begge sine forældre, og Tilly fra ”Den magiske Boghandel” bor med sine bedsteforældre. Man kan også have det forskelligt i sine familier. De fleste føler sig forhåbentligt elsket, men i nogle familier kan man føle sig udenfor eller overset, og der kan være udefrakommende problemer, der ændrer familien eller giver store udfordringer, som man måske skal løse sammen. Uanset hvad er der masser af historier, der kan fortælles, og vi glæder os til at læse lige præcis din.

I din novelle er det helt op til dig at fortolke og finde på hvordan en familie skal se ud, og hvem der er novellens hovedperson. Er det en af børnene? Eller er det hele familien? Måske er det familiens husdyr, katten, der er hovedpersonen? Kun du ved det.

Krav til novellen

  • Du skal være mellem 11 og 14 år for at deltage
  • Novellens tema skal være
  • ”Forunderlige Familier”
  • Novellen skal skrives på dansk
  • Novellen skal skrives i Word og gemmes under samme navn som novellens titel.  Skriv kun; navn, alder og postnummer/bydel i dokumentet
  • Novellen må højst fylde 8 A4-sider, med linjeafstand 1½ og bogstavstørrelse 12
  • De indsendte noveller, der ikke holder sig til formen, er ikke kvalificeret til at være med i konkurrencen

Deadline og indsendelse

  • Deadline for indsendelse af novellen er den 25. februar 2022
  • Novellen skal sendes som vedhæftet fil  (Word) i en email til: novellebidrag@gmail.com   

Finalisterne får direkte besked senest den 10. marts hvor der også vil være info om præmieoverrækkelsen på BIBLIOTEKET PÅ Rentemestervej den 17. marts. Kl 16 - 18.00.

Varm op med online skriveforløb

Som optakt til konkurrencen afholdes der online skriveforløb. Her får du tips og tricks til at skrive lige præcis den novelle du vil skrive, du kan stille spørsmål til en professionel underviser, som vil guide dig frem til at skrive lige det du vil. Der vil være skriveøvelser, undervisning og hygge. Forløbet afholdes på følgende datoer: 

Adressen til det online event får du når du tilmelder dig via Billetto.