First Aid Kit

Ny rock/country/heavy/soul/ electronica/filmmusik/hiphop uge 6 2018

06.02.18
Nyt fra svenske First Aid Kit, sidste udspil fra Leon Russell, engelsk folk med strøg af sydstaterne fra Naomi Bedford og Khruangbins blanding af surf-rock og thai-funk, kan findes på ugens liste.

Det svenske søskendepar Klara og Johanna Söderberg alias Firts Aid Kit er klar med et nyt album, 'Ruins'. Det er deres første udspil siden 2014 og deres fjerde album ialt. Albummet byder på vanlig vis på en omgang folkpoppet country/americana. First Aid Kit kan desuden opleves live i Vega den 11. marts.

Den amerikanske sanger, guitarist og sangskriver Leon Russell døde i november 2016, 74 år gammel. Russell spillede i sine yngre år sammen med Jerry Lee Lewis, George Harrison og The Rolling Stones. I løbet af halvfjerserne begyndte han at koncentrere sig om sin egen karriere. Det sidste album før sin død blev, 'On a Distant Shore', måske ikke hans bedste album, men dog stadig trofast over for, hvilken musiker Russel var.

Den engelske folksanger Naomi Bedford har begået albummet 'Songs My Ruiner Gave Me: Concerning Love, Madness & Obsession' sammen med Paul Simmonds (fra folk-punk bandet Men They Couldn't Hang). De er også sammen i privatlivet. Albummet lyder mere som de amerikanske sydstater end engelske Sussex og instrumenteringen med eksempelvis steel-guitar er med til at underbygge dette.

Khruangbin er navnet på den texanske gruppe, som har hele to skiver på denne uges liste, nemlig 'The Universe Smiles Upon You' fra 2015 og deres seneste, 'Con Todo el Mundo'. Pumpehuset har dem snart på plakaten og deres beskrivelse af gruppen lyder således: "Forestil dig en mærkværdig musikalsk ménage à trois mellem twangy surfrock, den frækt wah-wah-vuggende, slow motion-soul fra Curtis Mayfields soundtrack til blaxploitation-filmen 'Superfly' og en række gamle, støvede kassettebånd indeholdende obskur og kitschet thai-funk fra 1960erne." Det lyder da som noget der skal tjeckes ud, ikk'?