Nye film for voksne uge 32-43 - 2019

Så præsenterer vi igen en lang række spillefilm på DVD og Bluray, indkøbt over de seneste måneder.

Man kan glæde sig over at kunne låne et bredt og spændende udvalg af spillefilm fra alskens hjørner af verden. Fra den store industri i USA finder man to af årets store konkurrenter OG vindere ved Oscar-uddelingen tidligere på året. 'Green Book', med Viggo Mortensen i en af de bærende roller, vandt noget overraskende prisen for bedste film og det foran en af favoritterne til denne pris, 'The Favourite'. 'The Favourite, måtte til trods for hele 10 nomineringer nøjes med at vinde for bedste kvindelige hovedrolle, Olivia Colman. Ganske fortjent. Vores egen favorit(skuespiller) her til lands er Trine Dyrholm. Hun er med i filmen 'Dronningen' som har fået stor ros blandt både danske og udenlandske medier og har vundet en lange række priser. Én blandt en lille stak danske titler.

Fra andre dele af verden finder man bl.a. 'Centaur' fra Kirgisistan, som handler om heste og myter. Den franske 'Kvinden fra Brest' har danske Sidse Babett Knudsen i hovedrollen. Hun er blevet et vellidt navn i fransk film. Her spiller hun en dansk lungespecialist, i kamp mod medicinalindustrien. I japanske 'Mod solnedgangen' møder vi Misako, som er synstolker på film, for blinde og synshandicappede. Hun møder og får et forhold til den næsten blinde fotograf Nakamori. En anden asiatisk film er koreanske 'Burning'. Enspænderen Jongsu flytter fra landet til byen og forelsker sig i Haemi. Efter en rejse til udlandet bringer hun den lyssky Ben med sig hjem og alt ændrer sig.

Andre film kommer fra Norge, Libanon, Italien, Ruslan, Indien, Mexico og Tunesien. 

Desuden skal fremhæves de to glimrende tv-serier 'Escape From Dannemora' og tredie sæson af 'True Detective', desuden en lang række superheltefilm og en særlig samling af klassiske kinesiske kung-fu film fra halvfjerserne.

 

 

31.10.19