Michael Haneke

Nye film for voksne uge 38-45

01.11.18
Så er der en frisk liste med vores nyindkøbte spillefilm, hvor på man kan finde Michael Haneke, Steven Spielberg, Meryl Streep, Oscar-nominerede film og meget andet godt.

Den østrigske filminstruktør, Michael Haneke, kaster sig igen ud i det ubehagelige og tester igen tilskueren med sin dystre, triste og kolde 'Happy End'. Måske Haneke-light, men stadig udfordrende.

Forskellige skuespillere har forsøgt sig ud i at portrættere USAs 36. præsident, Lyndon B. Johnson. Senest er det Woody Harrelson i filmen 'The President: Lyndon B. Johnson', som fokuserer på starten af Johnsons præsidentskab, som han bliver kastet ud i, som følge af attentatet på John F. Kennedy.

Steven Spielberg og Meryl Streep arbejder for første gang sammen i filmen 'The Post', hvor Streep portrætterer ejeren af Washington Post, Katherine Graham, som i 1971 stod med den svære beslutning, om man skulle offentliggøre 'The Pentagon Papers'. Streep var nomineret til en Oscar for denne rolle.

Det samme var Saoirse Ronan for sin rolle i filmen 'Lady Bird', hvor hun spiller den unge teenager Christine, som lider af udlængsel. Hun hungrer efter at slippe for sin mors evindelige irettesættelser og hun føler sig udenfor på sin highschool og drømmer om college på østkysten.

En film som kan komme med i ræset om en Oscar, den kommende sæson er 'The Quiet Place'. En original film med en gruopvækkende og uhyggelig historie, om en mystisk invasion fra rummet og hvor man som beboer på jorden, skal være helt tyst for at overleve, ellers tiltrækkes monstrene..!

Alle omtalte film, samt en lang række andre, kan lånes på Københavns Biblioteker.