Nyheder for børn og unge

5 nyhedskilder der er tilpasset til netop børn og unge

Børn og unge er ofte nysgerrige og vil gerne følge med, og der mangler da heller ikke nyheder om den aktuelle coronasituation. 
Børn og unge får nyheder og informationer mange steder fra, som ikke nødvendigvis er tilpasset til børn, eller som kan være  fulde af misinformation. 

Her har vi samlet 5 nyhedskilder der tilpasset til netop børn og unge.

1. Børneavisen

Børneavisen leverer hver uge aktuel og spændende nyhedsformidling for børn. Børneavisen har i de næste uger  gjort deres artikler om coronavirus frit tilgængelige. Endvidere giver Børneavisen adgang til deres populære opskrifter, som inspirrere til aktiviteter i køkkenet. 

Her kan du og dine børn kan læse artiklerne fra Børneavisen

2. Ultra Nyt 

Ultra nyt er DRs nyhedstilbud for de 7-12 årige. DR viser i denne periode Ultra Nyt på DR1 kl. 18:20 hver dag. 

Ultra Nyt fik også sit eget pressemøde med Statsminister Mette Frederiksen, hvor hun besvarede spørgsmål fra børn om coronavirus.

Se børnenes pressemøde her

Her kan du se Ultra nyt online

3. Faktalink

Faktalink er en samling af elektroniske artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie og politik til IT, trends, medier og meget mere. Artiklerne indholder links til videre læsning og henvisninger til bl.a. bøger, artikler, radio- og tv-indslag og er gode til såvel opgaveskrivning som almen orientering. Specielt god til udskolings-opgaver og hurtigt overblik over et emne. 

Artiklerne i Faktalink er opbygget efter en fast struktur og består af flere lag således at artiklerne kan læses på flere niveauer. Alle artikler begynder med en introduktion til emnet. Herefter dykkes der dybere ned i stoffet som ofte vil indledes med en historisk vinkel. Emnerne belyses fra ud fra en faglig, analyserende og alsidig vinkel som også indeholder debat og perspektivering. Alle artikler afrundes med omfattende kildehenvisninger og links.

4. Faktalink light

Faktalink light er kortere og lettilgængelige artikler som især henvender sig til 10-12 årige. Der er nu en helt ny Faktalink Light artikel tilgængelig om coronavirus 

Du kan logge på med dit bibliotekslogin eller UNI-login. 

Sidst i artiklen finder du de to Faktalink artikler om coronavirus. 

5. Seismo

Seismo er et nyhedsmedie til unge, som formidler dagsaktuelle nyheder kort, præcist, relevant og letlæseligt.
Bag seismo.dk står personer fra produktionsselskabet Batavia Media og forlaget DigTea.
Seismo er producerer nyheder målrettet unge med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens mediepulje.

Her finder du nyhedssitet Seismo

Her finder du alle Københavns Bibliotekers e-materialer til børn og unge

 

 

Foto af et tomt klasseværelse
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
31.03.20