Nyt klassisk - uge 4 2018

30.01.18
Ugens indkøb starter i middelalderen med en ny indspilning af Hildegard von Bingens 'Symphonia armonie celestium revelationum' med det dygtige ensemble Sequentia, der har sunget middelaldermusik i 40 år. Så kommer der komponister fra 1800-tallet: George Bizet med 'Carmen-suite nr. 1'; Carl Nielsens 'En snes danske viser' med dirigenten Bo Holten og ensemblet Musica Ficta samt Franz Lehàrs operette Greven af Luxemburg, opført af Frankfurts Opera- og Museumsorkester og Frankfurts Operas Kor, det hele dirigeret af den prisvindende koreanske dirigent Eun Sun Kim. I 1904 blev Dmitrij Borisovitsj Kabalevskij født i Rusland, hvor han tog en musikddannelse mod sin fars vilje. Han blev professor ved konservatoriet, skrev musik inden for alle genrer, lavede et specielt musikuddannelsesprogram til børn og underviste dem også selv. Han huskes især for sin evne til at afspejle virkeligheden i sine kompositioner, der består af både operaer, balletter, fire symfonier, korværker og klaverværker. Og så til den yngste blandt ugens indkøb: komponisten Andrea Lorenzo Scartazzini født 1971 i Schweiz. Hans operaer bliver opført på Europas førende operascener og han har vundet flere priser. Vi har købt premiereindspilningen af Edvard II dirigeret af danske Thomas Søndergård.

Ugens indkøb i udvalg.