Nyt klassisk - uge 50 2020

Kære Musikelsker - en lækkerbidskeliste (Beethoven, Brahms, Vasks), omstændighederne gør dog ...

...at du ikke kan reservere før efter nytår :-/

Men Brahms-indspilninger, ja, og heriblandt pianist Lars Vogts sammen med Northern Arctic Sinfonia om den anden klaverkoncert: "This is Brahms playing of the highest quality" (Eric Levi, BBC Music Magazine).

Beethoven-året slutter snart og vi når at få den katalanske viola da gamba-stjerne og dirigent, Jordi Savalls udgave af de første 5 symfonier:
"Med historiske instrumenter, men på 2020-plan, hvad perfektion i afleveringerne angår, så man får opdateret, men ikke outreret Beethoven ..."(Thomas Michelsen, Pol.)
Det er med orkesteret Le Concert des Nations og man hører med det samme en "forskydning".

Letten Peteris Vasks har haft et godt udgivelsesår og det fortsætter med "Episodi e canto perpetuo". Kamermusik udført af Trio Palladio:
"Most Vasks discs are worth hearing but this one is a cut above" (Andrew Mellor, The gramophone)

cover Savalls Beethoven
08.12.20