Steven Spielberg - den ustoppelige

12.04.18
Den amerikanske filminstruktør Steven Spielberg er i øjeblikket aktuel med hele to film i de danske biografer, 'The Post' og 'Ready Player One'. Her kan du gå på opdagelse i nogle af Spielbergs ældre titler.

Steven Spielbergs første succes var faktisk en TV-film, nemlig 'Duellen' fra 1971. Herefter skulle der ikke gå mange år, før Spielberg var et af Hollywoods mest omtalte navne. Hans første spillefilm var det lille drama 'Sugarland Express' (1974). Herefter gik det stærkt. I 1975 udsendte han 'Dødens gab', som er en central film i filmhistorien, da den anses for at være den første blockbuster. Den fik en rimelig kommerciel succes og blev den første film til at indspille over 100 millioner dollars. I 1977 instruerede Spielberg endnu en klassiker, nemlig 'Nærkontakt af tredie grad', som blev en enorm succes både blandt publikum og kritikere og den vandt desuden en masse priser.

Senere er fulgt klassikere som 'Jagten på den forsvundne skat', 'E.T., 'Jurassic Park', 'Schindlers Liste' og 'Saving Private Ryan' for blot at nævne nogle. Steven Spielberg synes ustoppelig i hans produktion af film og forhåbentlig vil der være meget at glæde sig til fremover. Herunder følger et udvalg af hans store produktion. Desuden en CD, hvor man kan lytte til et utal af eksempler på den underlægningsmusik, som er benyttet i Spielbergs film. Hans samarbejde med filmkomponisten John Williams er legendarisk. Williams har skrevet musikken til de fleste af Spielbergs film.

Desuden finder man nederst en lille samling Spielberg-biografier.