Tre af de store norske

Norske krimier er fyldt med vild natur, hårdkogte strømere og spændende plots

Jo Nesbø

Nesbø er en af Norges støreste krimiforfattere og hans bøger om den fordrunkne kriminalassistent Harry Hole er oversat til mere end 50 sprog.

Harry Hole

Hole er fordrukken med tendens til depression. Han har få venner og bruger ofte uortodokse (ulovlige) metoder for at opklare sine sager. Hole bevæger sig hjemmevandt rundt i blandt alle samfundslag i Oslo og er ofte at finde på "Restaurant Schrøder"

 

Karin Fossum

Fossums krimier foregår ofte i små lokalsamfund i Norge og skildrer lige så meget ofrets som gerningmandens psyke og adfærd. Hendes gerningsmænd er ikke psykopater eller seriemordere, men ofte ganske almindelig mennesker, som presses ud i noget, de ikke magter.

Konrad Sejer

Sejer er kriminalinspektør og enkemand og sammen med vennen og kollegaen Jacob Skarre i Oslo politi, arbejder han stille og roligt med de kriminalsager han får forelagt.

 

Anne Holt

Holt er en af de nordiske krimiforfattere der, ligesom Jo Nesbø, er inspireret af Sjöwall og Wahlöö. Og i hendes krimier om Hanne Wilhelmsen kommer man ikke blot tæt på opklaringen, men også på karakterernes følelser og tanker. 

Holt er uddannet advokat og var i en periode Norges justitsminister.

Hanne Wilhelmsen

Hanne Wilhelmsen er kriminalinspektør ved Oslo politi. Hun er vellidt, stædig og intuitiv. Privat bor hun med sin samleverske Cecilie Vibe, hvilket Wilhelmsen ikke fortæller på jobbet og denne situation skaber en del konflikter i hende privatliv.

 

Selma Falck

Falck er advokat og kendt bl.a. for sin karriere i tophåndbold. Hvad der er mindre kendt er hendes trang til spil