Tre bøger til at overleve 'back-to-work blues'

Ferietiden er ovre, men her kan du møde tre udvalgte nyudgivelser, som kan lette din tilbagekomst til samfundet. Tag med amerikanske Lauren Groff til skyggesiden af Amerikas solskinsstat eller med spanske Fernando Aramburu til en landsby i Baskerlandet, hvor politisk vold adsplitter to barndomsveninder. Vil du hellere more dig over hverdagslivets kvabbabelser? Så anbefaler vi debutanten Sarah Skyt Persson; en ny, varmt satirisk stemme fra de midtjyske købstæder. Bestil til afhentning på et bibliotek nær dig!


Lauren Groff: Florida
Amerikanske Lauren Groff viser i elleve stemningsmættede noveller skyggesiden af solskinsstaten Florida gennem fortællinger om blandt andre en desperat kvinde fanget i moderskabets og forstadslivets kvælende hverdag, en ung kvinde, der er faret vild i livet, en kvinde lukket inde i sit hus med fortidens spøgelser under en orkan og en ensom dreng i et hus fyldt med slanger, ja i det hele taget rigtig mange slanger og alligatorer. Novellerne er velfortalte og gribende og beskriver med præcision menneskers indre angst, ensomhed og uro i en verden, hvor komplekse familiære relationer, klimaforandringer og det uperfekte hele tiden spøger. Groff skriver med stor indlevelse og skarp psykologisk indsigt, så gå ikke glip af ”Florida” .
- Cæcilie, Kulturstationen Vanløse


Sarah Skyt Persson: Sku’ det være en anden gang
I foråret hørte jeg et underholdende oplæg af Sarah Skyt Persson om hendes debutroman ”Sku´det være en anden gang”. Bogen er en satirisk varm skildring af livet for den unge bankkasserer Maria, der til en julefrokost indleder et forhold til sin gifte chef. Maria drømmer om at få mere kontrol over sit eget liv og får masser af gode råd fra sin mor, der helt sikkert ved, hvordan Maria kan få et lykkeligt liv. Historien er også en fortælling om en del af ”udkantsdanmark” nemlig Herning, hvor forfatteren også selv kommer fra. Herning er en by i fremdrift, og folk er stolte over at være Herningensere. Jeg glæder mig til en weekend i selskab med ”Sku´det være en anden gang”.
- Arendse, Hovedbiblioteket


Fernando Aramburu: Patria
Denne internationalt anerkendte roman tegner en dramatisk, indfølt historie om den voldelige konflikt i Baskerlandet. Her bliver barndomsvennerne Bittori og Miren bitre fjender, da den enes mand bliver offer for den baskiske terrorgruppe ETA – som den andens søn har meldt sig ind i. Vi følger de to familier, deres sorger og de umulige valg, de må træffe, og følger deres længsel efter forsoning. Fernando Aramburu hører til blandt det moderne Spaniens vigtigste forfatterstemmer, og med denne lovende og roman er han for første gang at finde på dansk. Et must for enhver med blot forbipasserende interesse i Spanien og politisk terror – og et godt bud til alle, der længes efter en tankevækkende læseoplevelse. 
- Naja, Hovedbiblioteket


Vil du have flere anbefalinger til den nyeste litteratur? Tilmeld dig nyhedsbrevet Nyt på hylderne og få bogtips til de genrer, der interesserer dig mest. 

30.08.19