Tre fængslende fagbøger til feriekufferten

Tag på højskole i liggestolen med en klarsynet journalistisk afdækning af Europas nye højreekstremister, en rørende selvbiografi fra én af den amerikanske litteraturs grand old ladies samt et dyk ned vores fælles besættelse af store tv-serier.

Rasmus Hage Dalland: Identitær: en rejse ind i Europas nye højre
Den identitære bevægelse, hvis medlemmer fortrinsvis er yngre veluddannede hvide, opstod i Frankrig i 2002 og har langsomt bredt sig henover Europa, også til Danmark. Den Identitære bevægelse ønsker et muslimfrit Europa af ”frivillighedens vej”, dog med benspænd som nedlæggelse af moskeer, ingen hallalkød og slør skal forbydes. Med et ønske om at forstå bevægelsen er Rasmus Hage Dalland taget på rejse rundt i Europa for at mødes med og interviewe tilhængere og ledere, og har på en sober måde fået skrevet en brugbar og oplysende bog om emnet.
- Sonja, Islands Brygges Bibliotek

Maya Angelou: Jeg ved hvorfor fuglen synger i sit bur
Maya Angelous gribende erindringsbog om at vokse op som sort pige i 1930'ernes amerikanske sydstater i et stærkt raceopdelt miljø, hvor de sorte udsættes for had og ydmygelser kommer nu for første gang på dansk 50 år efter den oprindelige udgivelse. Maya Angelous erindringer er et tidsbillede af datidens USA og er skrevet i en  poetisk, eftertænksom og rørende tone. Ved udgivelsen i USA vakte Angelous usminkede skildring stor forargelse i visse miljøer, og bogen er sidenhen hyppigt blevet ønsket fjernet fra biblioteker og pensumlister. Jeg glæder mig meget til nu at kunne læse Angelous bog på dansk.
- Cæcilie, Kulturstationen Vanløse

Tore Rye Andersen: Serier
I serien Tænkepauser fra Århus Universitetsforlag er der udkommet en underholdende, lettilgængelig bog, som handler om serier som fænomen. Der er ingen tvivl om, at serier er vor tids mest brugte fortælleform – bare tænk på HBO og Netflix og i bogform en serie som Harry Potter. Bogen fortæller om seriers historie helt tilbage fra 1600-tallet og frem til i dag. Altid karakteriseret ved at hvert afsnit slutter med en cliffhanger, der er med til at skabe vores afhængighed. Fedt emne – den bog skal jeg bare have fingre i.
- Marianne, Hovedbiblioteket
 

Nyhedsbrevet Nyt på hylderne giver flere anbefalinger af de nyeste bøger på Københavns Biblioteker. Tilmeld dig på https://bibliotek.kk.dk/nytpaahylderne

24.06.19