Tre forårsbøger, vi glæder os til

Blandt personalets favoritter fra de første uger af marts møder du et genopdaget mesterværk af en Hollywood-roman, en neglebidende #MeToo-fortælling og et stykke formfuldendt østrigsk sortsyn. Bestil til afhentning på et bibliotek nær dig!

Alfred Hayes: Mit ansigt ud mod verden
For seks år siden faldt verden for John Williams’ glemte klassiker Stoner, og siden har forlag og læsere været på skarpt udkig efter oversete værker at genopdage. Et sådant er måske fundet i Alfred Hayes’ Mit ansigt ud mod verden fra 1958, som nu for første gang bringes på dansk. Her er tale om en klassisk, eksistentialistisk roman i en film noir-setting: En aften i Los Angeles redder hovedpersonen en ung, aspirerende skuespillerinde fra druknedøden, og de to indleder en affære, som gradvist bringer dem begge til sammenbruddets rand. Hayes var selv succesfuld Hollywood-filmmanuskriptforfatter og fortæller om det magtbegær, den fortvivlelse og ensomhed, som skjuler sig bag filmbyens stjernedrømme.
- Naja, Københavns Hovedbibliotek

Marijke Schermer: Fortielsen
Denne roman om en brutal voldtægt har man svært ved at lægge fra sig. Den kvindelige hovedperson fortier voldtægten, bliver gift, får to børn og flytter på landet. Voldtægtens traumer dulmes med valium, men kommer langsomt op til overfladen i takt med en snigende oversvømmelse af familiens nye hus. Den hollandske forfatter skriver også dramatik og forstår at skære en god og neglebidende historie til.
Sonja, Islands Brygge Bibliotek

Thomas Bernhard: Beton
Det er næsten tvivlsomt, om man kan glæde sig til østrigeren Thomas Bernhards Beton. Og så alligevel: for selvom bogens størrelse er begrænset (små 152 sider) er dens indhold af frådende kynistisk sortsyn så imponerende grænseløst, at den på sin vis bliver opløftende. I Beton følger vi den midaldrende, dødeligt syge Rudolf, som kæmper imod en skriveblokering og raser imod sin søster, verden og kulturens forfald; alt sammen i en rasende, formfuldendt prosa. En kompakt lille bog, som det kræver sin læser at binde an med – men det lønner sig.
- Naja, Københavns Hovedbibliotek

Tilmeld dig nyhedsbrevet Nyt på hylderne og få flere læsetips til de nyeste bøger

21.03.19