Tre nye romaner, der ryster dig ud af forårskulden

April er den grusomste måned, som digteren siger, og det mærkes i favoritterne fra denne måneds Nyt på hylderne. Her møder du et stykke kønskritisk, dystopisk sci-fi fra dronningen af Finnish Weird, en chokerende beskidt historisk krimi og en poetisk, uforfærdet skildring af kvindemord, moderskab og prostitution. Læs og bestil til afhentning på et bibliotek nær dig!

Sara Stridsberg: Kærlighedens Antarktis
Svenske Sara Stridsberg er en af de helt store stemmer i den nordiske samtidslitteratur. Hendes nye roman Kærlighedens Antarktis er netop udkommet på dansk til overvældende gode anmeldelser. En bog, hvor fortælleren er en 24årig myrdet prostitueret, - en smuk, forfærdelig og poetisk roman, hvor hovedpersonen Inni funderer over forskellige episoder i sit liv og sine roller som mor, datter og hustru. Jeg har læst Stridsbergs tidligere romaner, især Beckomberga: ode til min familie gik lige i hjertet på mig. Jeg glæder mig i den grad til at læse hendes nye bog.
- Marianne, Københavns Hovedbibliotek

Johanna Sinisalo: Solens kerne
Er du til Atwood, Orwell, Wells eller Chili Klaus? Og holder du af den finske tone, kan du glæde dig til den dystopiske sci-fi roman Solens kerne af Johanna Sinisalo. Fremtiden er ganske nær, og kvindeundertrykkelse, racehygiejne og divs. forbud (som staten selvfølgelig har sat i verden for borgernes bedste)præger i uhyggelig grad den finske hverdag. I den verden prøver bogens kvindelige hovedperson at navigere rundt i sin søgen efter sin (måske døde) lillesøster samtidig med hun skal have sin hunger efter det stærkt afhængighedskabende chilipeber dækket ind.
- Sonja, Islands Brygge Bibliotek

Niklas Natt och Dag: 1793
Jeg glæder mig til at læse romanen 1793 af den svenske forfatter med det fantastiske navn Niklas Natt och Dag. Jeg læste først om den på forlagets Instagram opslag og blev nysgerrig da jeg læste at den skulle give et sindssygt spændende portræt af det 18. århundredes Stockholm, der skulle udfordre vores syn på fortidens storhed. Senere opdagede jeg, at romanen er en krimi, og en særdeles barsk en af slagsen. Jeg er ellers overhovedet ikke krimilæser, men jeg tror alligevel, jeg skal læse denne. Den lyder interessant fordi den skulle skildre alle samfundslag fra rakkerpak til magtens mænd, og være fortalt i fire dele som hver bidrager med et nyt perspektiv. Ifølge lektøren ”en begavet og uhyre spændende thriller i historiske kulisser- bestemt ikke for sarte sjæle” og så har bogen opnået den utrolige succes at blive solgt til 30 lande.
- Pernille, Valby Bibliotek

Tilmeld dig nyhedsbrevet Nyt på hylderne og få flere anbefalinger på https://bibliotek.kk.dk/nytpaahylderne

06.05.19