True Crime

Der er igennem de sidste par år opstået en stor interesse for true crime, eller i en mere danskvenlig overskrift: Mord efterforskning.

Interessen kan ses og høres som dokumentarer i tv eller som podcasts, hvor virkelige mord bliver gennemgået

Igennem mange år har forfattere og fagfolk gennemgået mord igennem bøger, og det er der kommet rigtig mange gode værker ud af.

Så hvis man er ude efter den rigtige varer og ikke de opdigtede mord, er det værd at dykke ned i nedenstående liste

 

Internationale mord og efterforskning 

Her kan du finde de internationale mordefterforskninger, og hvis du kigger nærmere, gemmer der sig krimiforfattere imellem. John Grisham er en de mest produktive amerikanske krimiforfattere, i 1990erne sprøjtede han krimier ud, hvoraf mange af dem er filmatiseret, blandt andet Pelikannotatet. Her er han dykket ned i en spændende mordsag fra den virkelig verden.  

Danske mord og efterforskning

Der er skrevet bøger om flere spændende danske sager, her blandt andet om Blekingegadesagen, et to binds værk af Peter Øvig Knudsen

Den danske forfatter Peer Kaae har skrevet mange (mange) spændende bøger om efterforskningen af danske mord, og har selv været på politigården og gået sagerne igennem, her er hans nyeste repræsenteret, und dig selv at dyk ned og læs løs om mordene.

Politiets efterforskning 

Fra hestens mule: Politiets folk har skrevet mange spændende bøger om danske sager, her er 6 af de bedste repræsenteret, og et par af de ældre sager fra 1700 tallet  bliver gennemgået fra Bornholm. Det er en unik mulighed for at se hvordan politiet arbejder og hvordan arbejdet har udviklet sig.