Væv en bog

22.01.21
Vær med til at lave vævede fortolkninger af litteraturen, og lad dit værk indgå i en omrejsende udstilling.

Har du en yndlingskrimi, en smuk rejsebog eller en roman, der har rørt dit hjerte, så er det bare om at komme i gang. Selv vævedebutanter kan være med. Ja, det er faktisk et fremragende sted at starte, hvis du vil lære at væve helt fra bunden. Lad dig inspirere af din bogs særlige mønster eller farver på forsiden, eller lad bogens indhold eller historie føre din hånd hen over vævens strenge.

Du skal bruge

En papplade, en stoppenål, garn i passende farver og en særligt udvalgt bog er alt, du skal bruge. Herunder finder du udførlige instruktioner i, hvordan du laver din egen minivæv af genbrugsmaterialer og kommer i gang med at væve.

Disse fire videoer gennemgår trin for trin, hvordan du væver en bog.

1. Lav en væv
2. Vælg en bog
3. Vælg farver
4. Sådan væver du

Du kan også downloade en pdf-vejledning her.

Bæredygtighed og genbrug

Det 12. af FN’s 17 verdensmål tilskynder blandt andet, at vi som forbrugere genbruger og reducerer vores affald og i det hele taget ændrer på vores forbrug af ressourcer. Derfor opfordrer projektet Væv en bog til at gå i gemmerne derhjemme efter garnrester og at genbruge papkasser, man måske har modtaget ved levering af varer, til at lave sin minivæv.

Udstilling til foråret

Håndarbejde kræver fordybelse, opmærksomhed og nærvær, og med et taktilt projekt i hænderne, kan den allestedsnærværende viruspandemi måske glemmes for en stund.

Til foråret, når virussen er på retur, og vi igen må ses ude i virkeligheden, vil værkerne indgå i en udstilling, som i første omgang vil kunne opleves på BIBLIOTEKET på Rentemestervej i København NV og på Nørrebro Bibliotek i København N. Sidenhen vil udstillingen rejse rundt i landet og kunne ses på biblioteker, museer og i kulturhuse.

Du kan aflevere dit værk på papstykket til et af de to københavnske biblioteker senest tirsdag 6. april 2021 eller sende det til os med følgende oplysninger:
- Titel på bogen.
- En farvekopi eller billede af bogforsiden.
- Evt. en kort tekst om inspirationen til dit værk.
- Dit navn eller alias.
- Den by du kommer fra.

Adresse:
BIBLIOTEKET
Att: Væv en bog
Rentemestervej 76
2400 København NV

På mail skal du sende os et foto af dit værk og et foto af den bog, du er inspireret af sammen med ovenstående oplysninger.

Mail til dkruse@kk.dk, Emne: Væv en bog.

Vis os dit værk online

Uanset om du sender dit værk ind til den fælles udstilling eller ej, må du meget gerne dele dit arbejde med os på instagram med #vævenbog og #weaveyourbook.

Inspiration

Væv en bog er inspireret af temaet på Design og Håndværksdagen 2020 VÆV DIG GLAD.
Konceptet er udviklet af Pernille Grothe Jensen, Heidi Bjerg Gundmann, Josefine Liv Svensson, Lena Westerhof og Nanna Grønbech Sørensen fra Tekstilformidleruddannelsen, Københavns Professionshøjskole.

Samarbejdspartnere

Gina Hedegaard Nielsen på vegne af Laugets Vævekurser og Dansk Tekstillaug – væv, tryk og broderi.