Verdens største læseklub - sommer edition

05.07.22
Over sommeren vender den verdensomspændende bogklub ”Big Library Read” tilbage. Denne gang med den historiske fiktionsnovelle The Girl in His Shadow. Læs eller hør bogen med Libby.

The Girl in His Shadow af Audrey Blakes

Big Library Read skriver om bogen;

"An unforgettable historical fiction novel about one woman who believed in scientific medicine before the world believed in her.

London, 1845: Raised by the eccentric surgeon Dr. Horace Croft after losing her parents to a deadly pandemic, the orphan Nora Beady knows little about conventional life. While other young ladies were raised to busy themselves with needlework and watercolors, Nora was trained to perfect her suturing and anatomical illustrations of dissections.

Women face dire consequences if caught practicing medicine, but in Croft’s private clinic Nora is his most trusted—and secret—assistant. That is until the new surgical resident Dr. Daniel Gibson arrives. Dr. Gibson has no idea that Horace’s bright and quiet young ward is a surgeon more qualified and ingenuitive than even himself. In order to protect Dr. Croft and his practice from scandal and collapse Nora must learn to play a new and uncomfortable role—that of a proper young lady."

The Girl in His Shadow kan læses og diskuteres i perioden fra d. 13.-27. juli 2022.

Læs eller lyt bogen med Libby

Big Library Read – en international bogklub

Big Library Read er verdens største digitale e-bogsklub, og flere end 19.000 biblioteker verden over er med. Tre gange om året kan du gennem dit lokale bibliotek låne en engelsksproget e-bog, og læse den samtidig med tusinder af andre læsere verden over. Bogen udvælges af bl.a. bibliotekarer, og bogklubben faciliteres af OverDrive, som er leverandør for Libby (tidligere kendt som eReolen Global)

Læs mere om Big Library Read

Spændende og levende litteraturdebat

Ingen bogklub uden en diskussion, som foregår online med hele verden. Diskussionen er helt uforpligtende og åben i hele perioden.

Find det online diskussionsforum her