Videoforedrag

Christianshavns Lokalhistoriske Forening har i disse coronatider streamet foreningens historiske foredrag. Det er dejligt i disse tider med begrænsninger på deltagerantallet. Du kan ses i redigerede udgaver - produceret af Christianshavns Kvarters TV.

Af Asbjørn Kaasgaard, Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Videoforedrag om Trankebar og Christianshavn

Her i efteråret er det 400 år siden, Danmarks første koloni Trankebar blev grundlagt. Ruban Aro, der er født og opvokset nær Trankebar og nu bosat i Danmark, fortæller om byen i dag. Historiker Anders Bjørn redegør for Trankebar og Indiens betydning for Christianshavn gennem tiderne.

Christianshavnskvarter: Trankebar og Christianshavn

Videoforedrag om Sømandsstiftelsen Bombebøssen 1819-2019

Sømandsstiftelsen Bombebøssen blev stiftet d. 2. november 1819 med det formål at samle penge ind til trængte søfolk og deres familier. Gennem de 200 år der siden er gået, har stiftelsen udgjort et essentielt sikkerhedsnet for søfolk og er blevet en ikonisk institution, der stadig den dag i dag er en vigtig social instans i dansk søfart. Tag med vores museumsinspektør, Morten Tinning, gennem Bombebøssens historie og hør ham berette om arbejdet med stiftelsens jubilæumsbog i anledning af stiftelsens 200-års jubilæum.

Christianshavnskvarter: Bombebøssen

Morten Tinning fortæller om sømandsstiftelsen Bombebøssen.
30.10.20