Vinterens highlights: Mondrup-nyt, nonnebølge og rapport fra prutternes verden

02.02.22
Første bogkuld i årgang 2022 er ankommet!

Hitparade for romangufferne

Som altid: de store først. Her skyder vi 2022 i gang med Iben Mondrups ’Vittu’; psykologisk nerveguf til alle dem, der elskede bestselleren ’Tabita’ fra 2020. Til spænding- og krimifansene kommer en ny serie fra genrens øverste tinde i form af ”Obscuritas” fra David Lagercrantz (arvtageren for hedengangne Stieg Larsson), mens den franske krimidronning (og rådgiver til præsident Emmanuel Macron) Leila Slimani afsøger nye græsgange med den historiske krigsberetning ”De andres land”.

Værd at holde øje med

Også i boghyldernes mellemfelt er det værd at holde fingeren svævende over reserveringsknappen efter de bøger, som kunne risikere at slippe forbi i vrimlen. Fans af Ildefonso Falcones’ lidenskabelige fin-de-siécle-kunstnere kunne fx holde øje med ”Hennakunstneren”; en sansemættet kunstnerroman hensat til 1950’ernes Jaipur. Både sci-fi-entusiasten og debatjunkien bør rette blikket mod ”Verdenshjertet”; en usædvanlig fortælling om økokapitalismens prekære tabere. Og så til sidst: det seneste spjæt i den pågående og påfaldende bølge af nonne-inspirerede romaner, der i disse dage begaver vores hjemlige bogmarked.

(True) crime spree

Lad os fastslå: folk er vilde med true crime*. Alligevel har det danske bogmarked sjældent haft meget at tilbyde det ellers øjensynligt hungrende publikum – så meget har i hvert fald været den vedtagne udlægning på redaktionen. Men ikke mere! I hvert fald formelig drypper denne omgang bognyt med blodige, virkelige beretninger – og en del i omegnen. Historiske drabssager! En guide til løgne-detektion! Et kig bag kulisserne hos Danmarks private efterforskere! Vores kolleger på krimi-redaktionen dykker dybere ned i tidens true-crime-hits, men her en lille perp walk så du kan huske dem.

*Se bare på Bag om København, vores ultra-populære og ofte meget true-crimede podcast.

På vandretur i raritetskabinettet

Nuvel, og hvad så fra boghyldernes pudseløjerlighedssamling? Her kan vi glæde os ved at kunne præsentere de så forskelligartede – men ligeligt betydningsfulde og uundværlige – udgivelser som ’Prutternes forunderlige verden’ (en bog som vist ikke behøver yderligere kommentar herfra) og den uhyre charmerende ’Gå en klassiker’, som indbyder læseren til både litterær og bogstavelig vandretur. Afslutningsvis er der også godt nyt til bibliotekernes trofaste (og, i betragtning af deres udgivelsesiver, meget læsende) dedikerede tog-fans med den yndige ”Tog: fra daggry til skumring”.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en forlomme

Få besked om de nyeste bøger direkte i din mailbakke!

Få de nyeste bøger og litterære trends direkte i din mailbakke!