Wes Anderson

Wes Andersons verden

09.05.18
Inden længe er der premiere på filminstruktøren Wes Andersons nye film Isle of Dogs. Vi har afsøgt gemmerne og lavet en inspirationsliste til Wes Andersons verden.

Herunder finder du Wes Andersons fire seneste spillefilm. I forhold til den premiereaktuelle 'Isle of Dogs', skal man måske særligt bemærke 'Fantastic Mr. Fox'. Begge film er lavet i den gode gamle stop-motion-stil. 

Desuden kan du finde to biografiske værker om Wes Anderson, som virkelig er for nørder. Begge er lavet af Matt Zoller Seitz. I den ene gennemgår han Andersons film fra den første 'Bottle Rocket', til 'Moonrise Kingdom', mens den anden udelukkende giver plads til det seneste epos, 'Grand Budapest Hotel'. Begge går grundigt til værks, med mange flotte illustrationer og man får virkelig et indtryk af en helt særlig filmkunstner.

CD'en 'I Saved Latin' er en hyldest til Wes Anderson. Den indeholder 23 coverversioner af sange fra Andersons film. Hovedparten af kunstnerne er forholdsvis ukendte, men man støder dog på Juliana Hatfield og Kristin Hersh. 

Materialer