Podcastserien 'Bag om København'

København i koleraens tid

13.01.16
Bag om København #1. Historien om dengang døden vandrede i indre bys gader.

Et portræt af 1850’ernes København – og har man det svært med uhumske forhold, er det ikke en tid man ville ønske at leve i. Uanset om du kan møde Søren Kierkegaard og H.C. Andersen på din tur i tidsmaskinen

’København i koleraens tid’ er første podcast i serien ’Bag om København’, hvor vi fortæller spændende fortællinger og interessante historier fra byens lange fortid.

Koleraepidemien i København 1853 er et ganske interessant sted at begynde, da det blev en skelsættende begivenhed i Københavns historie, som kom til at præge byens udvikling.

Varighed: 14:38
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit

Abonner via
RSS eller iTunes
Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Se alle episoder   eller   hent dem her, hvis du ikke ønsker at abonnere.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Se i øvrigt også bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn https://bibliotek.kk.dk/temaer/koebenhavn.

Musik credits