Podcastserien 'Bag om København'

Københavns Bombardement 1807

14.09.17
'Bag om København' #21: ’Min Gud – hvilket syn! Murene sammenstyrtede, som om de havde været omvæltede af jordskælv. Gruset, som lå i gaderne, næsten en alen højt, var endnu så hedt, at jeg brændte mine fødder ved at gå derpå. Uden på Skt. Petri Kirke så man kun enkelte huller af bomberne; men inde i var gravene og ligkisterne sammenstyrtede og knuste …”
København fylder 850 år i år - og én af de helt store historiske begivenheder skete for 210 år siden i september.

I denne udgave af ’Bag om København’ skal vi med tilbage til briternes bombardement af København i de første dage af september 1807 - det første terrorbombardement mod en europæisk hovedstad direkte rettet mod civilbefolkningen. En femtedel af byen smadres til ukendelighed – og i efterspillet bliver Danmark aldrig helt det samme i igen.

Afspil/Download direkte
Varighed: 23:00
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit

Abonner via
RSS eller iTunes
Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Se alle episoder   eller   hent dem her, hvis du ikke ønsker at abonnere.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Musik:
‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

Tilbage til LYD