Podcastserien 'Bag om København'
Jødefejden 1819-20

'Ned! med de skurke, og landet er frelst' - Jødefejden 1819-20

04.10.16
Bag om København #10. I 1800-tallet gik man af gode grunde ikke til angreb på individer og grupper via de sociale medier. Derimod udgav man pamfletter og skrev slagord på byens vægge.

De metoder blev bl.a. taget i brug under jødefejden, de uroligheder fra september 1819 til januar 1820, hvor vreden, den skriftlige og fysiske, blev rettet mod jødiske borgere og deres ejendom i København - og visse steder i provinsen. ’Bag om København handler denne gang om fremmedhad, storpolitik og syndebukke.

Afspil/Download direkte
Varighed: 18:35
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit

Abonner via
RSS eller iTunes
Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Se alle episoder   eller   hent dem her, hvis du ikke ønsker at abonnere.

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

En gang om måneden tager vi dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns (og omegns) historie.

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Inspiration og baggrundslæsning:
Web:
Jens Rasmussen: Jødefejden og de beslægtede uroligheder, 1819-20

Tegning af C.W. Eckersberg.

Musik:
“Bicycle” & "Almost in F" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

Tilbage til LYD