Vue over årets børne- og ungdomslitteratur 2015

29.01.16
Et overblik over årets – 2015 – udgivelser og de vigtigste tendenser i både danske og oversatte børnebøger samt inden for forskningen på området.

Januar 2016 inviterede Selskabet for Børnelitteratur - IBBY Danmark - i samarbejde med Hovedbiblioteket til Statusseminar om børne- og ungdomslitteratur  på Hovedbiblioteket i København.

Arrangementet blev optaget til podcast-serien: 'Lyden af Hovedbiblioteket'.

Download: Vue over årets børne- og ungdomslitteratur 2015 1 af 3
Gennemgang af årets (2015) udgivelser for de 2-6-årige og de vigtigste tendenser på området v. Caroline Sehested, lektor i dansk, Campus Nordsjælland, og Master i Børnelitteratur.
Gennemgang af årets (2015) udgivelser for de 7-12-årige og de vigtigste tendenser på området v. Bodil Christensen, lektor i dansk på Læreruddannelsen i Aalborg, Master i Børnelitteratur og medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturprisudvalg.

Download: Vue over årets børne- og ungdomslitteratur 2015 2 af 3
Gennemgang af årets (2015) Young Adult-udgivelser og de vigtigste tendenser på området v. Lisa Gardum Andersen og Maria Louise Bjørn Bjerrum, begge folkeskolelærere, skole- bibliotekarer og bloggere på bloggen bogertilborn.dk
Gennemgang af årets (2015) tegneserier og Graphic Novels og de vigtigste tendenser på området v. Marianne Eskebæk, lektor i UCC, tegneserieaktivist og freelanceanmelder på Information, og Mads Bluhm, bibliotekar og Master i børne- og ungdomskultur.

Download: Vue over årets børne- og ungdomslitteratur 2015 3 af 3
Interview med vinderen af Kulturstyrelsens forfatterpris Mette Hegnhøj Mortensen. Interviewer: Eline Mørch Jensen, cand.mag og Master i Børnelitteratur.
Ny dansk (nordisk) forskning på børne- og ungdomsbogsområdet v. Nina Christensen, lektor og leder af Center for Børnelitteratur, Aarhus Universitet.

Du kan abonnere på 'Lyden af Hovedbiblioteket: RSS eller iTunes

Følg Københavns Hovedbibliotek på facebook og bliv opdateret på Hovedbibliotekets aktiviteter.

eller følg Københavns Biblioteker - LYD, hvis du vil inspireres til gode lytteoplevelser.

Månedens bog - enten  RSS-feed eller iTunes.

Billede. Vue over årets børne- og ungdomslitteratur 2015