København lægger nyt landkort for kultur- og fritidslivet

18.12.17
Vesterbro, Valby, Sydhavnen og Vanløse går sammen som enhed på kultur- og fritidsområdet. Rikke Skovbølling bliver ny områdechef.

Kultur Syd bliver til Kultur V. Københavns Kommune får ny organisation på kultur- og fritidsområdet. Det betyder, at alle biblioteker, idrætsanlæg, kulturhuse og svømmehaller fra 1. januar 2018 bliver lagt sammen i en fælles områdeenhed for Vesterbro, Valby, Sydhavnen og Vanløse.

Rikke Skovbølling Brandt fortsætter som chef

Den nye bydelsenhed vokser i størrelse og skifter navn til Kultur V. Enheden får ansvaret for nærbetjeningen af 164.000 københavnere på kultur- og fritidsområdet. Det svarer til ca. en 1/4-del af Københavns Kommune.

”Jeg glæder mig meget til opgaven som chef for den nye bydelsenhed. Der er tale om fire ressourcestærke bydele med meget forskellige forudsætninger og udfordringer. København har vokseværk, og det kan især mærkes i de gamle tunge industriområder, hvor boligerne i disse år skyder frem. Dermed vokser også behovet for kultur- og idrætstilbud, og det skal vi forstå at matche til glæde for københavnerne”, siger Rikke Skovbølling Brandt, nuværende chef for Kultur Syd og kommende chef for Kultur V.

Se websiden for Kultur Syd her eller oversigten over institutioner her.

Vanløse bliver en del af familien

Kultur Syd samlede alle kultur- og idrætsinstitutionerne på Vesterbro, Valby og Sydhavnen. Men nu kommer Vanløse med i bydelsenheden.

Dermed kommer der både en sportshal, et udendørs idrætsanlæg et kombineret bibliotek og kulturhus med i bydelsenheden ud over de 16 institutioner, som Kultur Syd i forvejen råder over.

Se websiden for Kulturstationen Vanløse her eller på bibliotek.kk.dk her.

Copenhagen Skatepark kommer også med

Endelig bliver Copenhagen Skatepark også en del af den nye organisationen. Skateparken ligger på hjørnet af Enghavevej og Vigerslev Allé, og driver også det udendørs skateanlæg i Fælledparken på Østerbro.

Copenhagen Skatepark var før en del af Kultur N på Nørrebro.

Se websiden for Copenhagen Skatepark her.