Tingbjergs nye børnebibliotekar

15.12.17
Velkommen til vores nye ikke helt almindelige børnebibliotekar

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi har ansat en ikke en helt almindelig folkebibliotekar - Betina Falsing har nemlig både en Master i børnelitteratur og er nyudannet master i børne- og ungdomskultur.
”Især gruppen 0-18 år interesser mig meget og jeg går helt utrolig meget op i børne- og ungdomsbøger. Den sidste bog, jeg har købt til mig selv, er en billedbog”,
siger Betina Falsing, som allerede har besøgt alle Tingbjergs 10 daginstutioner, hvor hun har læst højt og hils på børn og pædagoger.

Skolesamarbejdet
Betina skal være tovholder på skolebibliotekssamarbejdet i det nye bibliotek og kulturhus  i Tingbjerg, udvikle børne- og ungdomsbiblioteket og stå for arrangementer til målgruppen.
Betina kommer fra mangeårig ansættelse på Greve Bibliotek, hvor hun har udviklet børneområdet. Hun har været en af hovedpersonerne i etableringen af obligatoriske forløb henvendt til skolerne som en del af samarbejdet mellem skolerne og kulturinstitutionerne.

Booktalks giver læselyst
Når vi åbner på i det nye hus, kan de besøgende se frem til at møde en engageret bibliotekar, hvis mission er, at vække børnenes læselyst. Én af Betina Falsings metoder til, at få børnene til at læse mere og vigtigst af alt, give dem lysten til at læse, er booktalks. Booktalks handler om at tage på besøg hos skoleklasser og inspirere børnene ved at vise dem hvor mange forskellige læseoplevelser de kan få. De to 6. klasser på Tingbjerg Skole, har haft besøg af Betina, som med hendes Booktalks gerne vil sætte fantasien i gang hos børnene og samtidig få dem til at tænke kritisk og skabe reflekttioner.

Betina er også engageret medlem af bestyrelsen i Selskabet for Børnelitteratur i Danmark (IBBY) og bliver ofte brugt i rollen som foredragsholder og moderator til arrangementer om børnelitteratur.

Betina er til at finde på Husum Bibliotek, sammen med resten af Tingbjerg Biblioteks personale, indtil det nye hus står klar i 2018.