Bag om København: København i koleraens tid

13.01.16
Bag om København #1. Det handler om en stinkende by, med åbne kloakker og rendestene fulde af lort – så dybe at børn kan drukne i dem.

Her aflytter eller henter du episoden København i koleraens tid

Og det handler en bakterie, der smitter er gennem drikkevand eller madvarer, der er forurenet med afføring fra mennesker. Og mange smittede dør hurtigt – hvis de ikke får væske og salte nok.

’København i koleraens tid’ er første podcast i serien ’Bag om København’, hvor jeg fortæller historier fra byens lange fortid.

Koleraepidemien i København 1853 er et ganske interessant sted at begynde. Epidemien blev nemlig en skelsættende begivenhed i Københavns historie, som kom til at præge byens udvikling.

Brugt i episoden

Podcastens signaturmusik: My My Snake Eyes / The Darkness Of The Light / courtesy of www.epidemicsound.com


Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på Bag om Københavns nyhedsbrev og podcast og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne. Både nyhedsbrev og podcast udkommer med nye historier en gang om måneden.

Podcast

Nyhedsbrev

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan læse mere om Creative Commons her

for at skrive en kommentar.

Kommentarer

Hej i redaktionen,

TAk for denne skønne podcast serie.
Det er super interessante og underholdende podcast, som jeg nyder stort. Elsker historier fra 1700-tallet, så lytter ekstra meget efter, hvis der kommer noget fra den periode.
Keep on doing it!

Mange hilsner
Marianne

Mange tak skal du have! Det gør mig altid enormt glad, når lyttere giver sig til at at give feedback... Og ja, jeg bliver ved med at lave nye episoder (også om 1700-tallet) så længe ideerne kommer. Mh Berit

Ja, jeg kan godt se at de er forsvundet. Jeg har prøvet på bedste detektiviske facon at rekonstruere det (det er jo længe siden). Jeg håber du kan bruge det. mvh Berit

hej. Super spændende podcast må jeg sige! Kan man få adgang til litteraturliste bag denne podcast?
Vh Salli Reino

Materialer