Bag om København: København i koleraens tid

13.01.16
Det handler om en stinkende by, med åbne kloakker og rendestene fulde af lort – så dybe at børn kan drukne i dem.

Her lytter du til episoden København i koleraens tid

Og det handler en bakterie, der smitter er gennem drikkevand eller madvarer, der er forurenet med afføring fra mennesker. Og mange smittede dør hurtigt – hvis de ikke får væske og salte nok.

’København i koleraens tid’ er første podcast i serien ’Bag om København’, hvor jeg fortæller historier fra byens lange fortid.

Koleraepidemien i København 1853 er et ganske interessant sted at begynde. Epidemien blev nemlig en skelsættende begivenhed i Københavns historie, som kom til at præge byens udvikling.

Signaturmusik

My My Snake Eyes / The Darkness Of The Light / courtesy of www.epidemicsound.com

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.
 

Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.

 

for at skrive en kommentar.

Kommentarer

Ja, jeg kan godt se at de er forsvundet. Jeg har prøvet på bedste detektiviske facon at rekonstruere det (det er jo længe siden). Jeg håber du kan bruge det. mvh Berit

Materialer