Bag om København: Offentlige fruentimmere - den reglementerede prostitution

'Bag om København' #19: ”Når dagens jagt efter usle skillinger, de behøvede til megen brændevin og en smule mad, er endt… synker det hærgede kvindelegeme sammen her, svækket og udmarvet af last – arret og pint af utøj, stinkende af spiritus."

Her aflytter eller henter du episoden Offentlige fruentimmere - den reglementerede prostitution
Varighed: 24:28

I periode på ca. 30 år, fik politiet beføjelser til at prøve at få styr på det omsiggribende problem med spredning af kønssygdomme i det tætbefolkede København. De prostituerede blev underlagt politiets kontrol, herunder regelmæssig helbredstjek.

I realiteten betød det at prostitutionen blev lovliggjort – hvis altså kvinderne lod sig registrere som ’offentlige fruentimmere’ – og efterlevede de mange, mange regler, der fulgte med.

Brugt i episoden - udover bibliotekets bøger

Historien om Rødspætte Maren er brugt til inspiration. Fra Bistrupby.dk
Podcastens signaturmusik: Coming Home Again/ Alexander Valentine / courtesy of www.epidemicsound.com

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.Ekstra speak: Jakob Kjær.

Abonner på Bag om Københavns nyhedsbrev og podcast og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne. Både nyhedsbrev og podcast udkommer med nye historier en gang om måneden.