Bag om København: "Til arbejdet, liv eller død" - Slaget på Fælleden

06.03.17
Slaget på Fælleden - et voldsomt sammenstød mellem københavnske arbejdere, militær og politi søndag den 5. maj 1872 på Nørre Fælled.

Her lytter du til episoden 'Til arbejdet, liv eller død' - Slaget på Fælleden
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Den tidlige danske socialismes første og eneste åbne konfrontation med myndighederne på vej mod bedre vilkår og rettigheder for de danske arbejdere.

Hovedmændene Louis Pio, Paul Geleff og Harald Brix blev anholdt aftenen før, men det forhindrede ikke tusindvis af utilfredse arbejdere og almindeligt nysgerrige i at valfarte til forbudte arbejdermøde, hvor de blev mødt af politi og soldater med knipler og sabler.

 

Signaturmusik

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.
 

Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.

 

for at skrive en kommentar.
Materialer