Bag om København: Tyskertøs, feltmadras, syfilishoppe

10.04.17
"De fem mørke år" - 9. april 1940 til 4. maj 1945. Her møder vi de kvinder, der indleder forhold til besættelsesmagtens soldater – og måske endda får børn med dem, og den pris de må betale for at ’fraternisere med fjenden’.

Her lytter du til episoden Tyskertøs, feltmadras, syfilishoppe

Sakse glimter i solskinnet. Hun gemmer ansigtet i hænderne. Totter af hår falder til jorden. Tøj falder til jorden. Hun er nøgen nu. I griner af hende, håner hendes krop. Hun forsøger at skjule sine bryster og kønsbehåring, men hun har ikke helt hænder nok. I holder hende fast, mens én af jer tegner nazi-symbolet hen over de blottede bryster.

Piger, der "fraterniserede" med tyske soldater, fik danskernes hævntørst at føle efter krigens afslutning.’Tyskertøser’, er et af de pænere ord de blev kaldt.

Tyskertøserne blev afklædt i offentligt, fik barberet håret af og blev sat på ladvogne og kørt rundt i byen, mens der blev råbt og spyttet af dem.

Signaturmusik

My My Snake Eyes / The Darkness Of The Light / courtesy of www.epidemicsound.com

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.
 

Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.

Materialer